Oba sta ponujala suhomesnate izdelke. Tone Krek je v svoji ponudbi imel tudi nojeve mesnine, saj je znan gojitelj teh največjih ptic, pred časom pa smo v Našem časopisu tudi pisali, da je odprl klavnico. Drugi krajan Butajnove je bil Boris Mrvar iz Globovškarjeve kmetije, ki pa je za razliko od Kreka ponujal suhe mesnine iz govejega ali svinjskega mesa, poleg tega pa še testenine in drugo hrano. Kot pravi Mrvar, je že prekaljen maček v prodaji na tržnicah, saj Vrhničanom in drugim ponuja suhe mesnine že več let. »Obredel sem že tričetrt Slovenije in točno vem, kaj ljudem ponudit. Najboljši dnevi za prodajo so petki ali sobote, torki (ob torkih, petkih in sobotah na Vrhniki po novem poteka tržnica - op. a p.) so veliko slabši."
Kakšen je bil njun izkupiček tega dne, vesta samo onadva, zagotovo pa bo slednji v prihajajočih dneh večji, saj se počasi bližajo velikonočni prazniki. (gt, foto: gt)



