Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

TD Polhov Gradec spet v akciji

V soboto, 25. aprila, se nas je petnajst aktivnih članov društva zbralo pred našo »bazo«, gostiščem Pograjski dom, kjer smo si razdelili naloge ...
Letna čistilna akcija je tudi letos počistila s travo in vejevjem v okolici gostilne, poleg tega je poplavna voda nanesla veliko mivke na travnato »plažo«, ki smo jo vrnili nazaj na obalo. Večja dela so se opravila v lovski sobi s predelavo klopi in pohištva za večjo funkcionalnost, no, najbolj vidni del akcije pa je menjava dotrajane klopi na razgledišču nad gostilno Pratkar. Klopca stoji ob pešpoti proti Grmadi in planinski postojanki na Ravneku, pri čemer gre zahvala za lepo obdelane in podarjene lesene letve Mizarstvu Oblak Aleš, s. p. Kar štirje nanosi zaščite, silvanola proti plesni in gnitju ter pokrivnega Beltopa  bodo poskrbeli za trajnost klopi.

Po dopoldanskem delu je sledil piknik, na katerem so se nam pridružila dekleta in žene, otroci so veselo brcali žogo, zvok kosilnice pa je tako zamenjal sproščeni živžav in cvrčanje mesa na roštilju. Naj omenim, da gre za izredno domiselno pripravo za peko mesa in prilog, z izmenljivimi rotirajočimi kurišči, z nastavljivo višino lonca za golaž in še dodatkom za peko v žerjavici (izpod peke). Domiselni žar ima seveda kolesa in si ga lahko člani društva tudi izposodimo.

Ste že razmišljali o prijavi na družinski maraton Oviratlon na Pokljuki v juliju? Ekipa Šundr bo tam, dogajanje in sproščanje se bo nadaljevalo na pikniku v osrčju zdravilnih smrekovih gozdov.... Več informacij o članstvu in akcijah na tel. številki 031 503 027 ali spletni strani www.td-polhovgradec.si.

Sebastjan Vehar  

Oglejte si tudi