Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
11°C
TOR.
20°C
11°C
Oceni objavo

Štrbunk ali balinanje po ameriško

Zaživi življenje je ime društva za osebnostni razvoj, katerim vrednote temeljijo na svetopisemskih osnovah. Želijo si boljšo družbo, ki bo temeljila na ljubezni in spoštovanju, zato od l. 2010 prirejajo tečaje za pare in posameznike in izdajajo literaturo. A najbolj opazno in prav prisrčno je tekmovanje oz. bolj kot ne zabavno druženje in smeh v Štrbunku. Že drugo leto tudi na piknik prostoru pri gostilni Pograjski dom.
Družabna igra "Štrbunk" je nastala po ameriškem vzorcu igre Corn hole (koruzna luknja). Slovensko ime se nanaša na leseno desko z luknjo, ki spominja na WC, beseda "štrbunkamo" pa je postal nov glagol. Cilj igre, ki je najbolj popularna med upokojenci, kar ne čudi, saj spominja na metanje balinčkov, je zadeti luknjo z metanjem platnene vrečke napolnjene s koruzo. Zadeta luknja pomeni tri točke, obstanek vrečke na leseni ploskvi pa eno točko. 
Ste vedeli da obstaja mednarodna liga tekmovanj Štrbunk? V Ljubljani so v dvorani Squashlanda organizirali že več tekmovanj. Rekvizite za Štrbunk igro je mogoče tudi najeti za 40,00 €, ki pa se v primeru nakupa kompleta igre odšteje od končne cene. Osnovni model sestoji iz dveh lesenih miz z luknjo, osmih vrečk v dveh različnih barvah in nahrbtnika z vrvico.

Tečaj za pare - ljubezen in spoštovanje

Dr. Emerson na privlačen, zabaven in konkreten način predstavlja različnosti potreb med moškim in žensko. Na seminarjih in v knjigi razlaga, da če želita mož in žena pri sporazumevanju razvozlati sporočila drug drugega, morata razumeti naslednje: brezpogojno spoštovanje ima zanj prav tolikšno moč kot brezpogojna ljubezen zanjo.
Tečaj je brezplačen, vsak udeleženec pa bo potreboval svoj izvod priročnika Načela zakonskih in partnerskih odnosov, ki stane 15,00 €.

Več informacij o društvu, ki so ga postavili na noge ameriški slovenci, vam poda zelo zanimiv sogovornik in predsednik društva Steve Telzerow, tel.: 031 814 391, e-pošta: zazivi.zivljenje@gmail.com

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi