Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Ponos, sodelovanje, zabava …

To so besede, s katerimi lahko opišemo treninga "Junior se igra nogomet", organizirana skupaj z enim od staršev, in ki ponazarjajo, kako odlično smo se imeli. Trening smo začeli z manj zahtevnimi vajami, se nasmejali ob razteznih vajah, nato smo športno tekmovali, igrali nogomet, kot bi bili veliki, in seveda končali na najlepši način – z medaljami in sladko nagrado.
Pravo veselje je bilo videti ponosne otroke, ki so stopali v dvorano in so s seboj na trening pripeljali mamico ali očka. Takoj so poprijeli za žoge in se še pred začetkom vaj trudili pokazati vse svoje spretnosti z žogo. A tokratni trening je bil drugačen. Sodelovanje med otrokom in staršem je bila rdeča nit našega srečanja. Pri razteznih vajah so bili starši ogledalo otrok in so ponavljali prav vsak njihov gib; bilo je zabavno, kot že dolgo ne. V štafetnih igrah, ki so seveda potekale v parih, smo marsikateremu od staršev pokazali, kako zahtevni, zabavni in poučni so naši treningi. Težko pričakovani nogomet smo igrali v prirejeni različici, starši v vlogi podajalcev in spodbujevalcev, otroci pa so kot pravi nogometaši brcali in branili žoge, ki so se kotalile proti golu. Prostor na igrišču smo v nadaljevanju odstopili tudi staršem, pri čemer so mamice pokazale, da jim gre nogomet zelo dobro od nog. Na Dobrovi so otroci igrali svojo tekmo, v Polhovem Gradcu pa so se izkazali kot strastni nogometni navijači svojih staršev.

Trening smo zaključili z našo najljubšo igrico gnilo jajce. Tudi tukaj je sodelovanje med starši in otroki odigralo pomembno vlogo. Do izraza sta prišli tekmovalnost in spretnost udeležencev. Brez umirjanja na koncu seveda ne gre – z masažo ter ob pripovedovanju recepta za pico so se tako otroci kot starši povsem sprostili.

Najslajše je sledilo na koncu, ko smo podelili medalje in hkrati čokoladno darilce za udeležbo na tako zanimivem treningu, kot je trening s starši. Naj se na tem mestu iskreno zahvalimo vsem staršem, ki so si vzeli čas in se dogodka udeležili ter tako polepšali dan svojemu otroku.

 

Jerica Kreft

Oglejte si tudi