Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Nordijci v Julijskih Alpah

V četrtek, 26. junija, se je 19 članov Društva upokojencev Dobrova, sekcije Nordijska hoja, odpravilo na izlet v Julijske Alpe. Sicer se vsak četrtek od marca do decembra odpravimo v bližnjo in daljno okolico Dobrove in tudi na izlet v sosednje občine.

Z Dobrove smo se odpeljali do Kranjske Gore, nato pa proti Vršiču. Za tretjim ovinkom stoji Mihov dom, kjer smo parkirali minibus in se odpravili v smeri Krnice. Obiskali smo spomenik ponesrečenim v gorah – Mali Tamar. Po dokaj lepi poti smo pohod nadaljevali, palice so lepo pele in ob 11. uri smo bili pri koči na Krnici na višini 1113 m.

Sledil je počitek, malica, fotografiranje in klepet, nato pa po desni strani hudournika Pišnice vrnitev v Kranjsko Goro. Na tretjini poti smo obiskali Kekčevo deželo z lepimi planinskimi travniki in kolibami, kjer so snemali film o Kekcu. Po dveh urah nordijske hoje ob reki smo prispeli na parkirišče ob mostu, kjer nas je čakala voznica Mateja z avtobusom. Odpeljala nas je do jezera Jasna, kjer smo imeli kratek postanek.

Krasen sončen dan smo zaključili z odličnim kosilom pri »Martinu« v Kranjski Gori. Organizatorja, predsednik Tone in Vinko Kuder, sta pohvalila vse člane ter jim zaželela prijeten dopust, z obvestilom, da se zopet vidimo prvi četrtek v septembru.

 

Za DU Anica Tomšič

 

Oglejte si tudi