Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Polovica 22. tradicionalne nogometne lige v Šentjoštu pod streho

Športno društvo Šentjošt je v petek, 14. junija, na igrišču pred OŠ Šentjošt pod streho spravilo sedmi krog 22. tradicionalne nogometne lige hribov in dolin. Po polovici odigranih tekem v bitki za naslov prvaka najbolje kaže ekipi ŠD Špik, ki vodi pred domačo ekipo ŠD Šentjošt.

Dogajanje v sedmem krogu lige je bilo zelo zanimivo, saj smo bili priča trem izjemno izenačenim tekmam ter eni "goliadi". V prvi tekmi so se pomerili aktualni prvaki Modest Vrhnika ter ekipa Španci. Vrhničanom letos ne gre vse po načrtih, saj zasedajo zgolj mesta v drugi polovici lestvice, in tako se zdi, da ubranitev naslova prvaka postaja vse težja naloga. Španci pa so po slabšem uvodu v ligo končno začeli prikazovati boljše igre, kar je prejšnji teden botrovalo tudi k izenačenemu rezultatu proti enemu od favoritov za naslov prvaka, ŠD Setniku. Tekma med Vrhničani in Španci je bila polna preobratov, a se je na koncu končala z delitvijo točk, kar je bil glede na potek tekme tudi najbolj pošten rezultat. Vratarja sta sicer morala vsak trikrat po žogo v svojo mrežo.

Na drugi tekmi sta se borili ekipi ŠD Setnik in ŠD Žažar. Žažarčani so po odličnem začetku v zadnjem delu prve polovice lige nekoliko popustili in tako dosegli dva zaporedna poraza. Tudi tokrat se jim krivulja ni obrnila navzgor, saj jih je Setnik s svojo značilno disciplinirano igro odpravil z rezultatom 3 : 1.

Na tretji tekmi sta se pomerili vodilni ekipi na lestvici, ŠD Špik in ŠD Lipa. Lučinčani (ŠD Špik) so tudi še edina neporažena ekipa na lestvici in tako zanesljivo korakajo proti naslovu prvaka. A liga je še dolga in razmerja moči se lahko hitro obrnejo. To se sicer na tej tekmi še ni zgodilo, saj Špik s svojo agresivno igro ni dovolil presenečenja. Lučinčani so povedli z dvema goloma, nato pa so Podlipci s tvegano igro z vratarjem poskusili ujeti priključek. Uspelo jim je doseči en zadetek, a pri igri z vratarjem je obramba bistveno ranljivejša. To je Lučinčanom omogočilo, da so dosegli še en zadetek in tako razblinili dvome o zmagovalcu.

Na zadnji tekmi pa sta se pomerili domača ekipa ŠD Šentjošt ter zadnjeuvrščena ekipa ŠKD Vrh. Šentjoščani so začeli silovito in že v prvih dveh napadih dosegli dva zadetka. Do konca tekme jim je uspelo doseči kar dvomestno število golov (10), Vrhovci pa so vtis nekoliko popravili z dvema lepima zadetkoma. Zanimivo je, da je ekipa ŠKD Vrh tri od svojih letošnjih štirih golov dosegla ravno proti šentjoškim ekipam.

Šentjoška nogometna liga se je tako prevesila v drugo polovico, kjer pa bo prvi krog izveden že ta petek, potem pa se bo liga po poletnem premoru nadaljevala v septembru.

Povezave

ŠD Šentjošt

Oglejte si tudi