Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Izjemno 2. mesto v Planici za ekipo Mlinar & More

Red Bull 400 Planica je dogodek, ki je letos že osmič pod letalnico bratov Gorišek pripeljal vse, ki se želijo preizkusiti v enemu najtežjih in najatraktivnejših športnih izzivov v Sloveniji. Najbolje športno pripravljeni in vzdržljivi posamezniki se na dogodku pomerijo v teku po planiški skakalnici, vse od izteka skakalnice do vrha vzletišča. »Kar gre gor, mora tudi dol oziroma kjer pozimi orli letijo navzdol, septembra tekači tečejo navzgor,« pa so besede, s katerimi so dogodek opisali organizatorji.

Na dogodku Red Bull 400 Planica, ki je potekal v soboto, 11. septembra 2021, so se tekmovalci pomerili v kategorijah 400 m ženske, 400 m moški, 4x100 m moška štafeta, 4x100 m mešana štafeta in 4x100 m poklicna štafeta. Letos so bile v Planici zastopane tudi polhograjske barve, za kar je poskrbela ekipa Mlinar & More. Sestavljali so jo Iztok Tominec, Mitja Mlinar, Klemen Plestenjak in Polonca Mlinar, ki so se pod vodstvom Marka Mlinarja pomerili v kategoriji 4x100 m mešana štafeta.

Kljub temu, da so se letos prvič udeležili dogodka, pa so Iztok, Mitja, Klemen in Polona dosegli odličen rezultat! Z drugim mestom v svoji kategoriji so presenetili tudi sami sebe, saj so za vzpon po skakalnici potrebovali le 4 minute in 25 sekund, najvišja stopnička pa se jim je izmuznila za le slabih 5 sekund. Kot je del ekipe razkril v pogovoru, tako dobrega rezultata niso pričakovali, čeprav se vsi tekmovalci redno ukvarjajo s športom, predvsem hojo v hribe. Na vprašanje, zakaj so se odločili, da se udeležijo te športne preizkušnje, pa so odgovorili, da jih je gnala radovednost in želja po premagovanju novih izzivov.

Tek na 100 metrov se nepoznavalcu morda ne zdi tako naporen, a tekmovalci jih niso zaman poimenovali kar »peklenskih 100 metrov.« Kot so razkrili, pa je bilo naporno tudi samo čakanje na pričetek štafetnega teka. »Nervoza je naraščala iz ure v uro,« je dogajanje pred štartom povzel Marko Mlinar, ki je vseskozi skrbel za spodbujanje tekmovalcev in dobro voljo. Dober rezultat pa je bilo po njegovih besedah moč čutiti že zjutraj. Strmega športnega izziva se ekipa Mlinar & More ni lotila z nobeno posebno taktiko, je pa tekmovalna štirica od sebe resnično dala vse – »takrat ni šparanja,« so še povedali v pogovoru. Prvi občutki po tekmi? Iskreno presenečenje ob tako dobrem rezultatu, saj drugih ekip niso podcenjevali, nato pa veselje in zadovoljstvo.

Ekipo sta v Planici spremljala tudi Dominik Kozjek in Beno Plestenjak, ki je druščino v Planico odpeljal kar s svojim prenovljenim avtodomom. V njem je ekipa tudi prespala, saj so v dolini pod Poncami preživeli kar tri dni, ki so jih opisali s samimi presežniki in tako dobro izkoristili vikend. Za podporo pa se je ekipa Mlinar & More zahvalila tudi vsem domačim navijačem iz Črnega Vrha, Polhovega Gradca in okolice ter sponzorjem, ki so jih podprli: to so Bife Dom, Gostilna Pograjski dom, Avtoklep d.o.o., KMZ avto, Na hribu d.o.o. in agencija One to One.

Kakšni pa so cilji in želje za prihodnje leto, ko se nameravajo dogodka ponovno udeležiti? »Prvo mesto,« so odgovorili z nasmehom in dodali, da se bo lažje ponovno podati v preizkušnjo, saj zdaj vedo, kaj jih čaka. »Potrudili se bomo, da bomo še boljši.« Upajo pa, da jim bo pridružila še kakšna domača ekipa tekmovalcev, saj je vzdušje v Planici res izjemno – sploh, če se ti okrog vratu blešči srebro. 

Fotografije: Polonca Mlinar

L. O.

Oglejte si tudi