Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Balinarski turnir upokojencev

Polhov Gradec, 3. avgust – Na balinišču pri Pograjskem domu je v organizaciji Društva upokojencev Polhov Gradec potekal 9. balinarski turnir društva upokojencev, na katerem je letos sodelovalo osem ženskih in osem moških ekip.
Društvo upokojencev Polhov Gradec je izjemno dejavno, še posebno na področju športa. Balinarska sekcija, ki jo vodi Janez Novak, se srečuje dvakrat na teden ter se redno udeležuje turnirjev, ki jih prirejajo druga upokojenska društva. Od tam pa skoraj vselej prinese kakšen pokal, je povedal predsednik sekcije, ki je s svojimi tekmovalci, dvajset jih trenutno aktivno tekmuje, zelo zadovoljen. Enkrat na leto organizacija pripade tudi domačemu društvu in takrat se balinarji zberejo v prijetnem okolju Polhovega Gradca, na balinišču pri Pograjskem domu.

"Rana ura, zlata ura," je rek, ki se ga upokojenci pridno držijo. Tudi tokrat so uradni del dogodka izvedli – za sobotno jutro – dokaj zgodaj. Spregovorila sta predsednik društva upokojencev Matija Golc in župan Franc Setnikar, ki sta tekmovalcem zaželela veliko uspeha in sreče pri metih ter lep, družaben dan. Sodnica Jelka Vrhovec je na kratko pojasnila pravila igre ter ekipe razdelila po balinišču. Že naslednjo minuto smo bili priča zavzeti in dokaj zbrani igri tekmovalcev. Iz meta v met so se krogle približevale balinu in nekajkrat so ga celo izbile. Visoke temperature pa so bile tokrat popolnoma upravičen vzrok za kak slab met.

Letos je na turnirju sodelovalo šestnajst ekip, štiri domače in dvanajst tujih oziroma osem ženskih in osem moških ekip. Med ženskami se je najbolj izkazala ekipa DU Brezovica, na drugo mesto so se uvrstile domačinke – ekipa Polhov Gradec 2, tretje so bile članice DU Vrhnika, druga ekipa domačink pa je zasedla četrto mesto. Pri moških so najbolj točno metali člani DU Notranje Gorice, sledila jim je ekipa DU Dragomer, tretji so bili člani BS3 iz Ljubljane, četrto mesto pa je zasedla ekipa DU Ig. Ekipe so za prva štiri mesta prejele pokale, ki sta jih podelila predsednik sekcije in župan. Posebni priznanji pa so podelili najboljšima tekmovalcema v bližanju; med ženskami je bila najboljša Helena Arhar z Brezovice, med moškimi pa Jože Sevšek iz Dragomerja.

Program je popestril tudi srečelov, ki ga je pripravil organizator. Zbrali so 145 dobitkov, za kar se zahvaljujejo vsem, ki so jih prispevali; to so Mrežar Irena, s. p., Pograjski dom, Mercator Ljubljana, Občina Dobrova - Polhov Gradec, Božnar Čebelarstvo, d. o. o., Frizeraj Peklaj, Mrak Lovro, Bizjan Jože, Attha Peklaj, Koprivec Franc, Zavarovalnica Triglav ter vsi člani balinarske sekcije DU Polhov Gradec. Ireni Mrežar izrekajo še posebno zahvalo za nakup majic, ki jih je prispevala vsem članom balinarske sekcije, tako da je bila njihova podoba povsem usklajena. S podelitvijo se je uradni del zaključil. Sledila sta prijetna popestritev z Mašo Pustovrh, ki je lepo zapela nekaj znanih skladb, in povabilo predsednika sekcije Janeza Novaka na popoldansko druženje, ki je ob hrani in pijači ter prijetnejši popoldanski klimi trajalo še kar nekaj časa.

  

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi