Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 29.06.2017

delno oblačno
Danes bo spremenljivo oblačno, občasno bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo na vzhodu države. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj.
18°C | 25°C
petek, 30.06.2017
15°C | 26°C
sobota, 01.07.2017
15°C | 26°C
nedelja, 02.07.2017
14°C | 26°C
ponedeljek, 03.07.2017
13°C | 26°C
Opozorila
Četrtek, 29.6.2017 ob 9h
Dodatnega opozorila ni.
18°C
25°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Sosed sosedu

Mesne roladice in še kaj


SOSED SOSEDU

| |
03.12.2014      10:06
A A

Mesne roladice in še kaj


V četrtek, 13. novembra, zvečer smo se zbrale na kuharskem tečaju v gospodinjski učilnici na OŠ Dobrova. Z dobrotami nas je navduševal kuharski mojster Robert Merzel.


Deli:

Občudovanja vredne mojstrske spretnosti in žongliranje po kuhinji so nas tako prevzeli, da smo obsedele, gledale, vonjale, testirale, slikale in oboževale odlične okuse.

Tokrat nam je mojster pripravil krompirjevo juho z bučno peno in pečeno slanino ter koruzne tortilje s piščančjim nadevom, paradižnikom, zeleno papriko in sirom feta; roladico piščančjih prsi s sušenimi slivami, slanino in pestom na rdečem zelju (postopek priprave vam razkrivamo v nadaljevanju); rolado iz svinjskega hrbta s priželjcem, jurčki, jajci in ješprenjčkom v mrežici na pireju iz pečenega korenja ter ananasovo sladico. 

Težko bi izpostavile, kaj je bilo najboljše. Vse je bilo prijetnih vonjav, lepega videza in odličnega okusa!

Priporočamo preproste, a okusne roladice piščančjih prsi s sušenimi slivami, slanino in pestom na rdečem zelju

Navodila za pripravo:

Piščančja prsa narežemo na tanke rezine, jih premažemo s pestom in nadevamo s suhimi slivami. Zavijemo v folijo in kuhamo 20–25 minut. Odvijemo folijo, damo na pekač in zavijemo v rezino slanine, popečemo z vseh strani ter ponudimo z dušenim rdečim zeljem.

Za manj spretne pri zavijanju »roladic« predlagamo: v piščančje prsi zarežemo žepek in ga napolnimo s poljubnim nadevom. Za okus in dekoracijo popečemo s slanino ovite suhe slive in ponudimo kot prilogo.

 

Po zapisu kuharskega mojstra Roberta Merzela Društvo kmečkih in podeželskih žena Dobrova

 

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 450
Izšla: 26.06.2017
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.