Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 17.10.2017

pretežno oblačno
Danes bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne se bo po nižinah in ob morju zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj C.
8°C | 21°C
sreda, 18.10.2017
7°C | 22°C
četrtek, 19.10.2017
6°C | 21°C
petek, 20.10.2017
7°C | 20°C
sobota, 21.10.2017
8°C | 19°C
Opozorila
Torek, 17.10.2017 ob 6h
Dodatnega opozorila ni.
8°C
21°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Sosed sosedu

Mesne roladice in še kaj


SOSED SOSEDU

| |
03.12.2014      10:06
A A

Mesne roladice in še kaj


V četrtek, 13. novembra, zvečer smo se zbrale na kuharskem tečaju v gospodinjski učilnici na OŠ Dobrova. Z dobrotami nas je navduševal kuharski mojster Robert Merzel.


Deli:

Občudovanja vredne mojstrske spretnosti in žongliranje po kuhinji so nas tako prevzeli, da smo obsedele, gledale, vonjale, testirale, slikale in oboževale odlične okuse.

Tokrat nam je mojster pripravil krompirjevo juho z bučno peno in pečeno slanino ter koruzne tortilje s piščančjim nadevom, paradižnikom, zeleno papriko in sirom feta; roladico piščančjih prsi s sušenimi slivami, slanino in pestom na rdečem zelju (postopek priprave vam razkrivamo v nadaljevanju); rolado iz svinjskega hrbta s priželjcem, jurčki, jajci in ješprenjčkom v mrežici na pireju iz pečenega korenja ter ananasovo sladico. 

Težko bi izpostavile, kaj je bilo najboljše. Vse je bilo prijetnih vonjav, lepega videza in odličnega okusa!

Priporočamo preproste, a okusne roladice piščančjih prsi s sušenimi slivami, slanino in pestom na rdečem zelju

Navodila za pripravo:

Piščančja prsa narežemo na tanke rezine, jih premažemo s pestom in nadevamo s suhimi slivami. Zavijemo v folijo in kuhamo 20–25 minut. Odvijemo folijo, damo na pekač in zavijemo v rezino slanine, popečemo z vseh strani ter ponudimo z dušenim rdečim zeljem.

Za manj spretne pri zavijanju »roladic« predlagamo: v piščančje prsi zarežemo žepek in ga napolnimo s poljubnim nadevom. Za okus in dekoracijo popečemo s slanino ovite suhe slive in ponudimo kot prilogo.

 

Po zapisu kuharskega mojstra Roberta Merzela Društvo kmečkih in podeželskih žena Dobrova

 

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Naš časopis
Številka: 452
Izšla: 25.09.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
17.10.2017
Danes ni dogodkov.
18.05.2017 | Kultura
Razstava Zgodbe iz poštne torbe
21.10.2017 | Kultura
Damski orkester

Bodite prvi pri oddaji mnenja.