Občudovanja vredne mojstrske spretnosti in žongliranje po kuhinji so nas tako prevzeli, da smo obsedele, gledale, vonjale, testirale, slikale in oboževale odlične okuse.
Tokrat nam je mojster pripravil krompirjevo juho z bučno peno in pečeno slanino ter koruzne tortilje s piščančjim nadevom, paradižnikom, zeleno papriko in sirom feta; roladico piščančjih prsi s sušenimi slivami, slanino in pestom na rdečem zelju (postopek priprave vam razkrivamo v nadaljevanju); rolado iz svinjskega hrbta s priželjcem, jurčki, jajci in ješprenjčkom v mrežici na pireju iz pečenega korenja ter ananasovo sladico.
Težko bi izpostavile, kaj je bilo najboljše. Vse je bilo prijetnih vonjav, lepega videza in odličnega okusa!
Priporočamo preproste, a okusne roladice piščančjih prsi s sušenimi slivami, slanino in pestom na rdečem zelju.
Navodila za pripravo:
Piščančja prsa narežemo na tanke rezine, jih premažemo s pestom in nadevamo s suhimi slivami. Zavijemo v folijo in kuhamo 20–25 minut. Odvijemo folijo, damo na pekač in zavijemo v rezino slanine, popečemo z vseh strani ter ponudimo z dušenim rdečim zeljem.
Za manj spretne pri zavijanju »roladic« predlagamo: v piščančje prsi zarežemo žepek in ga napolnimo s poljubnim nadevom. Za okus in dekoracijo popečemo s slanino ovite suhe slive in ponudimo kot prilogo.
Po zapisu kuharskega mojstra Roberta Merzela Društvo kmečkih in podeželskih žena Dobrova




