Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Otvoritev Dnevnega centra v domu starejših občanov na Bokalcah

V sredo 11. februarja je v DSO Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce, potekala otvoritev prostorov dnevnega centra. Preurejen prostor je namenjen izvajanju aktivnosti dnevnega varstva za zunanje uporabnike, hkrati pa bodo lahko v njem preživljali svoj prosti čas tudi stanovalci Doma. Dnevni center je namenjen starejšim od 65 let, ki potrebujejo pomoč , nadzor ali organizirano obliko bivanja le za določeno število ur dnevno oziroma so doma osamljeni, si želijo druženja in potrebujejo pomoč druge osebe.
Verjamemo, da naš Dnevni center lahko postane prostor oddiha, aktivnosti, učenja in navezovanja novih prijateljskih vezi. Pred prenovo smo imeli prazen prostor, ki sedaj daje občutek stanovanja, ta občutek pa se bo dejansko realiziral, ko bo prostor zaživel preko druženja in interakcij med ljudmi. In ta miselnost je prav tako zvesta našemu geslu: »Dom ni samo hiša, Dom smo ljudje.«

V dnevnem centru je na voljo knjižnica, kjer si stanovalci lahko brezplačno izposodijo knjige, prebirajo dnevno časopisje in nekatere revije. Uporabniki se tu lahko družijo z vrstniki, imajo dostop do računalnikov in spleta, v prostoru pa bodo potekale tudi številne organizirane aktivnosti, ki krepijo telo in duha. Na ta način ponujamo pester nabor storitev, ki starostnikom olajšajo in osmislijo dnevna opravila, obenem pa nudijo podporo pri tem, da čimdalje ostanejo v domačem okolju ter tako premostijo čas do morebitnega sprejema v celodnevno institucionalno varstvo.

 

Z dnevnim centrom, kjer se srečujejo stanovalci Doma z zunanjimi uporabniki in prostovoljci, tako vzpostavljamo nov prostor medgeneracijskega sodelovanja in omogočamo povezovanje z lokalno skupnostjo. Preko številnih skupnih aktivnosti se lahko drug od drugega konstantno učimo, ne glede na to kateri generaciji pripadamo in ne glede na to koliko znanja smo že uspeli pridobiti. Gre za proces, ki je kot neprekinjen tok informacij, ki ne izgublja ampak kvečjemu pridobiva na moči, s tem ko ga podelimo z drugimi. Vsak od nas lahko, na svoj način, s svojo kreativnostjo prispeva svoj delež k uresničitvi teh idej. Kot zaposleni ali prostovoljci, kot uporabniki ali obiskovalci. Veselimo se vaših idej in vas vabimo v našo družbo. Se vidimo v Dnevnem centru.

Kontakt:

 

Matej Peteh, socialni delavec

01/4770-912

matej.peteh@dso-vic.si

 

DSO Ljubljana Vič-Rudnik

Cesta na Bokalce 51, Ljubljana

www.dso-vic.si

bokalci@dso-vic.si

 

 

 

Oglejte si tudi