Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Krščanski demokrati. Odgovor za prihodnost.

Na Vranskem je pod geslom "Krščanski demokrati – odgovor za prihodnost" potekal 7. kongres Nove Slovenije – krščanskih demokratov, ki se ga je udeležilo več kot 400 delegatov in gostov iz vse Slovenije. Kongresu smo prisostvovali tudi člani OO NSi Dobrova - Polhov Gradec. Stranka je na njem soglasno spremenila svoje ime v Nova Slovenija – krščanski demokrati. Krščanska demokracija se tako, po več kot 13 letih, tudi formalno vrača v slovenski politični prostor.
Predsednica stranke Ljudmila Novak je na kongresu poudarila, da krščanski demokrati stavimo na delo, poštenost in odgovornost, na temeljne etične in krščanske vrednote, ki jih ne more nadomestiti tisoč zakonov in predpisov. "Nova Slovenija – krščanski demokrati smo demokratična politična stranka, ki želi povezovati vse državljane, ki sprejemajo demokracijo, krščanske vrednote, slovensko kulturo ter evropsko povezovanje in sodelovanje," je dejala in dodala, da želimo ustvariti Slovenijo, v kateri bodo imeli vsi enake možnosti za razvoj svojih sposobnosti in talentov.

Udeležence kongresa je nagovoril tudi ekonomist mag. Rado Pezdir, ki je v govoru opozoril, da bodo dolgovi Slovenije ostali tudi po koncu krize. "Zavedajte se, s koncem krize šele prihajajo resna vprašanja s težkimi odgovori," je dejal in dodal, da je Nova Slovenija tista desna stranka, ki razume tržno gospodarstvo in ki se bo zavzela za male podjetnike ter male ljudi. "Na desnici je to prihodnost," je poudaril in izrazil upanje, da bo Nova Slovenija s svojo politiko čim prej normalizirala desno politično opcijo.

Vodja poslanske skupine NSi, mag. Matej Tonin, je dejal, da so močnejši krščanski demokrati najtrdnejše zagotovilo za lepšo prihodnost Slovenije, in napovedal, da bo Nova Slovenija v desetih letih postala največja politična sila v državi. Evropski poslanec in ustanovitelj Slovenskih krščanskih demokratov Lojze Peterle pa je na kongresu poudaril, da bo Slovenijo rešila predvsem sprememba politične kulture, ki jo predlaga Nova Slovenija. "To je element, ki ga nima nobena druga politična stranka. Mi smo dali v program novo politično kulturo," je zaključil.

Kongres je sprejel tudi posebno kongresno izjavo, kjer poudarjamo, da se v NSi zavzemamo za nižje davke, manjšo javno upravo, umik politike iz gospodarstva ter ustvarjalne in poštene državljane.

 

OO NSi Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi