Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Dobrovske cvetlice na Vranskem

Predstavniki Društva upokojencev Dobrova so tudi letos s svojimi izdelki sodelovali na 5. Vseslovenski razstavi suhega cvetja na Vranskem, ki je potekala 10. In 11. marca 2018.

Športna dvorana na Vranskem se je drugo soboto in nedeljo v marcu spremenila v pravi cvetlični vrt. Tam se je namreč odvijala 5. vseslovenska razstava cvetja iz krep papirja. Na njej je bilo med več kot stotimi razstavljavci iz vse Slovenije za posebej lično in izstopajočo stojnico suhega cvetja opaziti tudi predstavnice Društva upokojencev Dobrova s svojim predsednikom.

Odprtje razstave s kulturnim programom, ki jo je okronala dobrodošlica župana občine Vransko Franca Sušnika, je potekalo v soboto. Melodije na harmoniko so naredile čudovit uvod v praznični vikend. Spregovorila je tudi domačinka in pobudnica razstave Martina Felicijan, ki vsakokrat izrazi veselje nad številčnostjo udeležencev. Program je popestril domači pevski zbor, ki mu je sledil še nagovor in podelitev blagoslova župnika Jožeta Turineka. Dogodek je zaznamovala tudi okusna torta, ki so jo ob peti obletnici pripravili in med zbrane razstavljavce razdelili organizatorji in sponzorji. Ob koncu je povezovalka programa Katja Bogataj vsem zaželela prijetno počutje na Vranskem ter jih povabila na ogled čudovitega cvetja.

Razstavljavka na dobrovski stojnici Anica Tomšič je povedala, da so ljubitelji cvetja na razstavo že prvi dan prihajali z avtobusom, od vsepovsod. Enako je bilo v nedeljo, ko so ljudje izkoristili turobno deževno vreme in prišli na ogled krasnih cvetlic in dekoracij žive narave. Največ pozornosti je letos pritegnil s suhim cvetjem okrašen poročni paviljon. Več tisoč različnih vrst cvetov iz krep papirja, med katerimi je prevladovalo spomladansko cvetje, je tako soustvarjalo razstavo in pritegnilo mnogo obiskovalcev, tudi otrok in mladine. Pohvalen je bil odziv tudi občanov iz Dobrove in njene okolice ter prijateljev iz sosednjih občin. V nedeljo je dogodek obiskal tudi župan Franc Setnikar ter pohvalil mojstrske roke, ki so ustvarile pisane šopke dobrovske stojnice.

Prijazni odzivi, pohvale mimoidočih, predvsem pa miselnost, da z opravljanjem tovrstne dejavnosti človek vsaj delček pripomore k ohranjanju in varovanju kulturne dediščine, je tisto kar jih spodbuja še naprej, pravijo predstavnice Društva upokojencev Dobrova, ki v občini in širše vestno skrbijo, da ta domača obrt ne bo zamrla.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi