Oceni objavo

Pomladni koncert zborov

Na Osnovni šoli Polhov Gradec letos delujeta dva pevska zbora. Otroški pevski zbor, v katerem prepeva dvaindvajset otrok iz prvega in drugega razreda ter otroško-mladinski pevski zbor, v katerem prepeva dvanajst učenk od tretjega do osmega razreda. Po dveh letih koronskega premora je končno prišel čas za nastopanje v živo. To je bil cel dogodek! Učiteljica Meta, ki vodi pevske zbore, je pevcem naznanila, da bo nastop v Vipavi. Tja se je bilo treba odpraviti z avtobusom. Tako se je na četrtek, 21. aprila 2022 po pouku šestintrideset otrok in tri učiteljice odpravilo proti Vipavi. Ko so prispeli, je najprej sledila vaja – generalka, ob 17. uri pa se je začel nastop. Dvorana kulturnega doma v Vipavi je bila polna, poslušat so prišli tudi starši. Otroški pevski zbor je zapel kar osem skladbic, otroško-mladinski pa šest. To je bil zalogaj! Naši gostitelji so bili pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Škofijske gimnazije v Vipavi, teh je bilo kar petdeset in peli so zelo lepo in glasno. Vse zbore je na klavirju spremljal pianist Simon Prašnikar.
Publika je bila nad koncertom navdušena, saj so na koncu vsi pevci, ki jih je bilo čez osemdeset, prejeli stoječe ovacije.
Dneva še ni bilo konec, po koncertu je namreč za nastopajoče sledila zakuska, na kateri so si pevci prislužili pico. Siti, prijetno utrujeni in zadovoljni so se pevci odpravili domov, kjer so celo pot nazaj prepevali in podoživljali celotno popoldne. Domov so se vrnili utrujeni, a veseli in se že veselijo naslednjih nastopov.

Oglejte si tudi