Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
18°C
JUTRI
25°C
17°C
Oceni objavo

Skozi Stransko vas dovoljen le lokalni promet!

V turistično obremenjenih mesecih tranzitni promet skozi našo občino močno naraste. To povzroči veliko težav v prometu, zastoje in gost promet tudi skozi naselja. Svojo mero k težavam s prometom skozi naselja pa dodajo tudi občani, ki ne upoštevajo prometne signalizacije.
S tovrstnimi težavami se soočajo prebivalci Stranske vasi, skozi katero je po zaključeni prenovi ceste Šujica–Stranska vas dovoljen le lokalni promet, kot opozarja prometna signalizacija. V podobni situaciji so se znašli tudi v Gabrju, saj se nekateri vozniki gradbišču kolesarske povezave izognejo tako, da uporabijo cesto skozi Gabrje, ki nikakor ni primeren obvoz! Zaradi povečanega števila kršitev cestni odsek poostreno nadzoruje tudi Medobčinski inšpektorat in redarstvo z mobilnim radarjem, s problematiko pa smo seznanili tudi Policijo. 
Občane in vse druge uporabnike ceste ob tem pozivamo k upoštevanju prometne signalizacije in cestno-prometnih predpisov. Zaradi izvajanja številnih projektov je na območju celotne občine vzpostavljenih več polovičnih cestnih zapor, zato vas tudi tu pozivamo k strpnosti in upoštevanju spremenjene prometne signalizacije.


Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi