Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Horjulski cesti zaključena

Lani septembra so se na Dobrovi, na območju med Ulico Emila Adamiča in Horjulsko cesto, pričela dela za sanacijo kanalizacijskega in vodovodnega omrežja. Razlogov za izvedbo projektov je več – staro omrežje je bilo dotrajano, pri nekaterih objektih so se pojavljale težave pri odvajanju odpadne vode, prav tako pa je bilo potrebno infrastrukturo premakniti z zasebne površine v javno.

V sklopu projekta je bila v območju občinske ceste izvedena izgradnja novega kanala za odvod komunalnih voda in novega kanala za odvod padavinskih odpadnih voda, ter obnova vodovodnega omrežja in priključkov v dolžini 55 metrov. Zaradi tehničnih izvedbenih pogojev je bila tekom gradbenih del potrebna prilagoditev projekta, in sicer se nekateri objekti (na Horjulski cesti 22, 20, 18, 16 in 14) niso mogli priklopiti na novo zgrajeno kanalizacijsko cev, zato je bila izvedena tudi prenova stare, dotrajane kanalizacije. Tako je bila za vse občane zagotovljena urejena infrastruktura. Vsa gradbena dela so bila zaključena že v decembru, trenutno pa poteka le še pridobivanje uporabnega dovoljenja za novo zgrajeno kanalizacijo. Vsi objekti pa so že priklopljeni na omrežje.

Projekt sta financirala Občina Dobrova - Polhov Gradec in JP VOKA SNAGA. Občina je zagotovila sredstva v višini 194.076,23 evrov, JP VOKA SNAGA pa v višini 91.869,10 evrov.

Vsem krajanom se zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč pri izvedbi projekta.

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi