Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Proslava ob državnem prazniku minila v znamenju spominov na osamosvojitev

Občinska prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije, s katero je Občina Dobrova - Polhov Gradec obeležila državni praznik, je potekala v petek, 23. decembra 2022, letos pa jo je prvič gostil župan Jure Dolinar.

Prireditev je v dvorano pri OŠ Dobrova privabila veliko gostov, ki jih je na odru pričakala voditeljica Bernarda Žarn in jih popeljala skozi bogat kulturni program, ki je bil obarvan predvsem glasbeno. Soustvarili so ga Godba Dobrova - Polhov Gradec, Lovro Tavčar s trobento, sopranistka Beti Bratina, Gabrijel Klančar, Anton Čuden in Jakob Kobal ter dramska skupina OŠ Dobrova, ki je za prisotne zaigrala predstavo o Zakleti grofici.

Župan Jure Dolinar je v svojem nagovoru poudaril pogum in vizijo vseh posameznikov, ki so sodelovali pri osamosvojitvi Slovenije in tako pomagali uveljaviti voljo naroda. Izrazil je tudi željo, da bi danes na političnem parketu znali preseči razlike, se povezovali in tako uresničevali željo vseh Slovencev – uspešno vodenje države. V nadaljevanju je vsem prisotnim voščil še lepe, mirne in zdrave božične praznike, poklonil pa se je tudi nekdanjemu županu Francu Setnikarju.

Kot slavnostni govornik je prisotne nagovoril tudi dr. Dimitrij Rupel, prvi minister za zunanje zadeve Republike Slovenije. Posvetil se je predvsem vpogledu v politično zgodovino ter začetke samostojne države. ''Čeprav smo se zavedali težav in tveganj, smo uspeli,'' je povzel uspešnost plebiscita, s čimer se je Slovenija leta 1990 podala na pot osamosvojitve.

Prireditvi je sledila še pogostitev, ki je bila odlična priložnost za klepet, izmenjavo voščil in lepih misli za prihajajoče božično-novoletne praznike ter pregled načrtov za leto 2023.


l.o., foto: t.p.

Oglejte si tudi