Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
15°C
12°C
JUTRI
20°C
10°C
5324

Prenovljene zunanje športne površine pri OŠ Dobrova

V preteklih tednih so se zaključila gradbena dela pri osnovni šoli Dobrova, kjer so potekala obnovitvena dela in posodobitev zunanjih športnih površin.

Zunanje športno igrišče pri osnovni šoli Dobrova zaradi velikosti in vsebinske pestrosti sodi med najpomembnejše športno-rekreacijske objekte v občini Dobrova - Polhov Gradec, saj na njem trenirajo društva, uporabljajo ga rekreativne skupine in posamezniki, namenjeno pa je tudi športni vzgoji učencev OŠ Dobrova. Sestavljajo ga igrišče za odbojko na mivki, površine za skok v daljino, atletski tekalni krog, tekališče, nogometno igrišče in manjše košarkarsko igrišče. Vse površine, z izjemo igrišča za odbojko na mivki in površine za skok v daljino, so bile nujno potrebne obnove, saj je drenažni asfalt, ki je bil položen po celotni površini igrišča, po letih uporabe pokazal svoje slabosti. Površina se je pričela drobiti in razpadati, zato igrišče ne bi več dolgo moglo služiti svojemu namenu.

V okviru prenove je bila izvedena preplastitev celotne površine s finim asfaltom. Uporabljen je bil asfaltni sloj iz AC 8 surf B50/70 A4, v debelini 4 cm. Pogreznjeni robniki in posedle površine ob robu igrišča pa so bili popravljeni. Urejeno je bilo tudi odvodnjavanje in tlakovanje ob stavbi športne dvorane. Na igrišču so bile narisane talne označbe za igrišča, označena je bila tudi atletska steza, postavljen pa bo še pitnik za vodo. V sklopu projekta je bilo obnovljenih več kot 4000 m2 športnih površin za igranje rokometa, malega nogometa, košarke ter izvajanje ostalih športnih aktivnosti. Prenovljeno zunanje igrišče je najbolj razveselilo učence osnovne šole Dobrova, športne površine pa so v celoti brezplačno na voljo tudi vsem drugim občanom, zato je bil projekt več kot dobrodošel. Nova ureditev je izboljšala pogoje za športno vzgojo, kakovostni in mladinski šport, za športno udejstvovanje občanov nasploh in tudi za nadaljnji napredek naselja ter s tem boljši življenjski standard občanov.

Dela je izvajalo podjetje AS-falterček, za vodovodno inštalacijo je poskrbelo podjetje Strojne inštalacije Koprivec, nadzor nad gradnjo pa je izvajal MS Gradbeni inženiring Marko Susman. V fazi načrtovanja in raziskav pa je sodelovalo tudi podjetje B & A & M.

Investicija je znašala dobrih 100 tisoč evrov, del sredstev pa bo prispevala Fundacija za šport, saj si je Občina Dobrova - Polhov Gradec s projektom »Ureditev zunanjih športnih površin na Dobrovi« na javnem razpisu Fundacije za šport na področju gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi uspešno zagotovila nepovratna sredstva. Občina si je sofinanciranje Fundacije za šport zagotovila tudi v letu 2020, ko je pri osnovni šoli Dobrova potekala ureditev športnih površin pri vhodu v šolo. Takrat je investicija vključevala novo asfaltiranje in talne označbe na igrišču, namestitev igral in telovadnega orodja, ter ureditev površin in osvetlitve.

 


L. O.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi