Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Predstavitev srednjih šol v Polhovem Gradcu

Čas odločitve o nadaljevanju šolanja in izbire poklicne poti se za učence 9. razreda hitro bliža in v želji, da bi mladim pomagale k premišljeni odločitvi, podprti z dovolj informacijami, so se osnovne šole Brezovica, Dobrova, Polhov Gradec, Log - Dragomer in Horjul povezale pri organizaciji obsežne predstavitve najbolj zanimivih in dostopnih srednjih šol.
V torek, 18. novembra, se je od 17. do 19. ure v prostorih Osnovne šole Polhov Gradec odvijala predstavitev v sejemski obliki; predstavniki kar 31 srednjih šol iz Ljubljane, Postojne, Kranja, Škofje Loke, Portoroža in Pirana so predstavili značilnosti in posebnosti svoje šole v avli, mali telovadnici in številnih razredih – z lastnimi materiali, transparenti in tudi praktičnimi izdelki, poskusi ali pa kar z motorno žago … Prireditev ni pritegnila le učencev, vabilu se je odzvalo veliko staršev otrok, ki so dogajanje pridno beležili s svinčniki in fotoaparati.

Prvotna ideja za izvedbo poklicne tržnice je nastala na OŠ Horjul. Svetovalna delavka OŠ Polhov Gradec, ga. Albina Jerman Slabe, tudi vodja aktiva obljubljanske regije, pa je želela zamisel nadgraditi, zato so se povezale svetovalne delavke iz osnovnih šol Brezovica, Dobrova, Horjul in Polhov Gradec ter si z ekipnim delom zastavile skupni projekt. Lani je bila na OŠ Horjul prva poklicna tržnica, letos se jim je pri organizaciji druge pridružila še OŠ Log - Dragomer. Povabilu na poklicno tržnico pa se je odzvalo tudi nekaj več srednjih šol. Želimo si lahko le, da bi neumorne svetovalke nadaljevale svoje nadstandardno delo in bi tržnica poklicev v takšni izvedbi postala tradicionalna prireditev.

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi