Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Poštni muzej odprl razstavo Ko udari strela

Razstavo Ko udari strela: zgodovina podjetja A. J. Kogoj v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu je 6. februarja ob 18. uri odprl g. Matjaž Pogačnik, direktor dostopovnih omrežij v Telekomu Slovenije. Govorci so si sledili v naslednjem vrstnem redu: ga. Natalija Polenec, direktorica Tehniškega muzeja Slovenije, g. David Malnič, tedanji zunanji sodelavec za področje trženja, in g. Matjaž Pogačnik, direktor omrežij v Telekomu Slovenije. Odprtje je povezovala ga. Jasna Tavčar, za glasbeno spremljavo je poskrbel pihalni kvartet Glasbene šole Emil Adamič (mentor Janez Benko). Pogostitev je pripravil g. Lado Birsa.

 

O razstavi

Družinsko podjetje Jožeta in Andrejine Kogoj je svojo razvojno pot začelo kot obrtni obrat leta 1982. Podjetniška volja, želja po napredku in iskanje nove tržne niše so ga usmerili v razvoj elektromehanskih zaščitnih modulov pred udari strele in prenapetostmi v telekomunikacijskih omrežjih. V muzeju pošte in telekomunikacij predstavljajo zgodbo o vzponu podjetja z majhnim številom zaposlenih in široko mrežo zunanjih sodelavcev, ki mu je uspelo prodreti na zahteven in hitro razvijajoč se telekomunikacijski trg. Obiskovalci si lahko ogledajo najpomembnejše izdelke podjetja in delovanje prenapetostnih zaščit, najmlajši pa bodo lahko izvedeli več o pojavu strele. Podjetje je sicer zaprlo svoja vrata pred desetimi leti, saj je mehanskih povezav in stacionarne telefonije vse manj, hkrati je prišel čas za upokojitev. Razstavo so pripravili Estera Cerar, Ajda Kozjek, Jože Kogoj, Stojan Boštjančič, David Malnič, Lado Birsa in Goran Milev, finančno sta jo podprla Telekom Slovenije in Ministrstvo za kulturo RS. Razstava bo na ogled do 30. septembra.

 

Muzej pošte in telekomunikacij je odprt od torka do nedelje med 10. in 17. uro (muzejpt@tms.siwww.tms.si, 01 364 00 83).

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi