Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Pograjski dom v novo leto z novim najemnikom

Novi najemnik uveljavljene gostilne pod Polhograjsko Grmado Tihomir Matić ni začetnik v gostinstvu in tudi ne tujec v krajih pod dolomiti – že nekaj let se s sodelavcem ukvarjata s polžerejo in imata farmo na Babni Gori. Njuna kulinarična poslastica je namenjena domačim in tujim gurmanskim navdušencem.
Kot dalmatinec je bil rojen leta 1965 v Sinju v zaledju Splita in je zadnjih 25 let aktiven v gostinstvu in trženju. Med drugim je sedem let vodil gostilnico v centru Ljubljane, na kopališču Ježica tri leta poletni plažni bar in tri leta lokal v športnem centru Gib v Šiški, od koder se kot judoista poznava že vrsto let. Kot pravi sam, pri vodenju gostilne, ki mu predstavlja največji izziv v gostinski karieri doslej, ne gre za šprint, temveč tek na dolge proge. Vsekakor to drži tudi zaradi nakupa inventarja in kuhinjske opreme, ki je bila last prejšnje najemnice Irene, ki odhaja v zasluženi pokoj in to spokojno – uspela se je namreč dogovoriti za vračilo lastnih vlaganj tudi z drugimi lastniki objekta, s Turističnim društvom Polhov Gradec so našli kompromis, ki je zadovoljiv za obe strani. Društvo je pristopilo k iskanju novega najemnika profesionalno z razpisom in izdelavo energetske izkaznice za gostinski objekt – izmere kažejo, da gre za kar 168 m2 prostorov za goste v treh različnih sobah, od katerih je največji predlani obnovljen zimski vrt (82 m2), ki ponuja do 100 sedišč. Povsem prenovljeni sta tudi obe stranišči.

Ponudba gostilne, ki je na novo odprla vrata 13. januarja, bo ostala v kulinaričnem smislu podobna prejšnji, lokalno domača, s poudarkom na malicah, a bo nadgrajena s specialitetami dalmatinske in balkanske kuhinje ter seveda ponudbo jedi iz polžev. Bi poskusili pico s polži, prvo tovrstno v Sloveniji? Vabljeni ste lokalni pridelovalci mesa in zelenjave, da predstavite svojo ponudbo. Tudi nova ekipa vsakodnevno kuha za goste, ki hrano odnesejo domov, in obroke razvaža, tako da se lahko tudi vi naročite na dostavo kosila na dom, le posodo jim prinesite.
V zgornjem nadstropju je Irena obnovila kopalnico, tla in električno napeljavo ter s tem naredila vseh pet sob s skupaj desetimi ležišči še bolj mikavnih za utrujene goste. Novi najemnik, nova energija, novi izzivi – kot strasten športnik, nogometaš in judoist se Tihomir veseli tudi organizacije dogodkov, piknikov in športnih aktivnosti ter upa na dobro sodelovanje z lokalnimi društvi. Obeta se tudi izposoja koles! Sicer pa bo že na večer 25. nočnega pohoda na Grmado ob skoraj polni luni v petek, 22. januarja, gostilna Pograjski dom obratovala dolgo v noč in tako ustregla številnim planincem ter pohodnikom. Za naročila in informacije pokličite 031 323 122 ali pošljite elektronsko pošto na info@pograjskidom.si.

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi