Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Od srca do srca

Kako pomembna je vloga ženske in mame v družbi in družini, vse pogosteje pozabljamo. Zato so dogodki, ki nas na to spomnijo, še kako dobrodošli. Učenci in zaposleni Osnovne šole Dobrova so prav zato ob dnevu žena in materinskem dnevu 18. marca spet pripravili prijetno prireditev OD SRCA DO SRCA.


Po uvodnem pozdravu petošolke Eme Ribič, ki je še posebej lepo nagovorila ravnatelja OŠ Dobrova Viljema Kovačiča in župana Občine Dobrova - Polhov Gradec Franca Setnikarja, se je na odru v športni dvorani odvila prava pomladna šolska zgodba, ki so jo vodili Rožle (Matevž Kastelic, 7. b), Pika (Hana Jakopin, 5. b) in Miha (Luka Pečan, 7. b). V njej so se s svojimi akrobatskimi sposobnostmi predstavili članice in člani akrobatske skupine Bobri. S plesnimi točkami so se predstavili prvošolci (Poletje v školjki), tretješolci (Larina pesem), učenci 5. a (Singing in the rain) in Ekstreminčki – plesalke Plesnega društva Panorama (Zemlja pleše). Učenci 2. b in 4. b so med nas delili dobro voljo s prijetnim medrazrednim sodelovanjem – s Kekčevo pesmijo. S pevskimi talenti so nam polepšali popoldne učenci 2. a (Maček Muri),  5. b (Ne čakaj na maj), 4. a (Mambo Cubano), tretješolci (En hud pesjan je živel) ter otroški in mladinski pevski zbor pod vodstvom Jelice Mišić (Gremo mi po svoje). Zelo energičen pa je bil premierni nastop pihalnega orkestra Dobrova - Polhov Gradec in Glasbene šole Emil Adamič ter otroškega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Maje Anžur Kajzer, katerega člani in članice so se tokrat prvič podali na oder in pokazali svoje znanje. Rekli so si GREMO V KINO, nam pa popoldne polepšali z venčkom treh pesmi: Kekčeva pesem, Bratovščina Sinjega galeba in Sreča na vrvici.  

Prijetno vzdušje, glasba in lepe misli so navdušile obiskovalce in ravno to je tisto, kar nas žene, da se trudimo. Do našega naslednjega snidenja naj vas spremljajo misli vseh nastopajočih: »RADI VAS IMAMO!«

 

                                                                                                                       Tadeja Prašnikar

Oglejte si tudi