Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pustno rajanje z Mačkom Murijem

Polhov Gradec, 1. marec – V Kulturnem domu Jakoba Trobca je po mnogih letih, v organizaciji Turističnega društva Polhov Gradec, potekalo pustno rajanje za manjše in večje otroke, s katerimi je plesal in se veselil tudi Maček Muri.
Pusta se brez dvoma najbolj veselijo otroci, saj si ta dan lahko nadenejo pustne kostume, se preoblečejo v najljubše knjižne ali risane junake ter zaplešejo in zarajajo. Za vse polhograjske in okoliške otroke pa je bilo letošnje pustovanje nekaj posebnega.

Pustni sobotni popoldan je najprej popestrila predstava v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc, ki so jo maškare pozorno spremljale in v njej sodelovale; na koncu je otrokom skupaj z nastopajočimi le uspelo najti izgubljeno mačjo kroniko. Po igri pa je pisano in glasno dvorano obiskal Maček Muri – pravljični junak, ki otroke navdušuje že desetletja. Najmlajši so ga občudovali in se čudili njegovim dolgim brkom ter velikim mačjim šapam, tisti nekoliko večji pa so obujali spomine na prijetne otroške dni. Skupaj z njim so zaplesali, ga potrepljali ter posneli nekaj fotografij. Najpogumnejše pustne šeme so se sprehodile po odru ter se predstavile in zavrtele pred občinstvom in žirijo, ki je pozorno opazovala in si ogledovala široko paleto pustnih kostumov. Na koncu je le s težavo izbrala. Nagrado, kar iz rok možate babice Turističnega društva Polhov Gradec, je za najbolj simpatično in prikupno maškaro prejela mala Miška Mini, za najizvirnejšo masko pa Pikov As. A najbolj poštena nagrada je pripadala vsem čudovitim, prijaznim in pogumnim pustnim šemam, ki so uspešno pregnale zimo in v vas privabile pomlad. Vse te so dobile pisane balone in sladke bombone. Polna dvorana zadovoljnih in razigranih maškar je pokazatelj, da kraj takšne in podobne dogodke za otroke potrebuje, zato naj le velja obveza organizatorja, ki na svoji spletni strani obljublja, da se podobnega pustnega rajanja lahko nadejamo tudi ob naslednjem pustu.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi