Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Poletni pohodi DU Polhov Gradec

Letos so nas poti vodile po celi lepi Sloveniji. Ker smo mala skupinica, se odpravimo kar z redno linijo avtobusa ali vlaka. Tako smo se z vlakom odpravile v Ptuj, se povzpele na grad, kjer je lep razgled na samo mesto. Z gradu smo se spustile do reke Drave, nato do Ptujskega jezera, okoli katerega je urejena 13 km sprehajalna pot. 
V Mursko Soboto smo se peljale z avtobusom, od tam pa pot pod noge, do Soboškega jezera. Okoli jezera je lepo urejena krožna sprehajalna pot, ki smo jo prehodile v uri. Ogledale smo si tudi Regijski center Expano. 
Prehodile smo še del poti okoli Cerkniškega jezera. V Dolenji vasi je bilo gnezdo s štorkljami, iz katerega so se že vzpenjale male glavice. V Škofji Loki smo si ogledale grad, kjer je muzej njene preteklosti. Potem smo se spustile na Mestni trg, po ozkih ulicah čez Hudičevo brv do Škofjeloške plaže Puštal. Danes te brvi ni več, ker so jo odnesle poplave.
Peljale smo se tudi v Gozd Martuljek in se vzpele do slapov ter nato v Kranjsko goro na avtobus.
Zadnji avgustovski dan smo zaključile z vožnjo ladjice Zlatoperka. Peljale smo se iz Ankarana do Pirana. Med plovbo smo naleteli na presenečenje, pred nami se je pojavilo velika jata delfinov, ki so plavali pred našo barko. To je bilo res veselje gledati. Iz Pirana smo se sprehodile ob obali do avtobusne postaje Portorož.
Tako je naše pohodništvo polno veselja in ne pričakovanjih presenečenj. Zraven pa še veliko gibanja, saj vsakič prehodimo najmanj 10 do 15 km.

Anica Peklaj


Oglejte si tudi