Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Zahvala Ansambla Jurčki po koncertu ob 20-letnici

Drugo soboto v oktobru so Jurčki s koncertom obeležili 20-letnico ansambla. Kot so že v vabilu naznanili, je bil hkrati to njihov zadnji, poslovilni koncert. O razlogih za prekinitev aktivnega glasbenega udejstvovanja so že govorili, se pa zavedajo, da jimglasba pomeni velik del življenja, zato gotovo ne morejo trditi, da to ne bo tako še naprej, vsaj v določenem deležu.
»Dvorano v Polhovem Gradcu smo popolnoma zapolnili, čutila se je res dobra energija in skupaj smo ustvarili res nepozaben dogodek, ki še kar odmeva v naših srcih. Potočili smo tudi kar nekaj solz, saj smo se ob taki publiki začeli zavedati, kaj zapuščamo,« priznajo Jurčki.
»Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem vpletenim. V prvi vrsti nastopajočim ansamblom (ansamblu Javor, Gadom, Poljanškom, Šundr bandi in ansamblu Pogum), ki so vsak posebej vnesli svoj glasbeni doprinos, poštarju Peški za popestritev programa in ansamblu Pogum, ki je poskrbel, da smo se lahko tudi po koncertu pošteno naplesali in se nasmejali. Iskrena hvala tudi našim gostom presenečenja: Francertu, Tadeji in Urški, ki so še dodatno obogatili naš koncert, res je bilo čarobno! Sladka hvala tudi Urši Š. za torto!
Posebna zahvala gre tudi PGD Zalog, ki so skrbeli za postrežbo, čistočo in red, županu za obisk in nagovor, občini Dobrova - Polhov Gradec in OŠ Polhov Gradec za pomoč pri ureditvi dvorane, mesarstvu Selak za odlično hrano in vsem ostalim, ki so pomagali, da je dogodek potekal nemoteno. Iskrena hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste prišli na koncert, brez vas ne bi bilo čutiti tako lepe energije! Hvaležni smo, da smo zaključili na najlepši možen način – skupaj z vami, ki ste nas vsa ta leta spremljali in podpirali. Za nas je bil to vrhunec naših 20-ih let. HVALA VAM IZ SRCA!«
Seveda se najraje poslavljamo z glasbo … Tokrat naj bo to besedilo naše poslovilne polke:

Polka za slovo

Slovesa ne gredo lahko, smo srečni, ko smo z vami,
se radi vam razdajamo, do jutra razigrani.
Nas klarinet popeljal je skoz' pubertetna leta,
ob glasbi vragolije vse so dobro se izšle!

Jurčki se poslavljamo, nov dan je že pred nami.
Tale polka za slovo naj v tolažbo bo.
20 let ni kar tako, trdimo, glasba zdravi!
Hvala vam iz dna srca za vsa prijateljstva!

Ansambel Jurčki

Oglejte si tudi