Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Obljubite si večno zvestobo v Polhograjski graščini

Sklenitev zakonske zveze je pomemben dogodek v življenju vsakega para, ki se svojo partnersko pot odloči nadgraditi z uradno zaobljubo in jo počastiti s slavjem.

Načrtovanje poroke se začne pri izbiri destinacije za obred. Za zapis vašega dne v trajen spomin vas vabimo, da si večno zvestobo obljubite v pravljičnem objemu Polhograjske graščine. Daleč stran od mestnega vrveža in gneče, obdan z okoliškimi hribi, leži graščinski kompleks, ki ponuja popoln prostor za izvedbo poročnega obreda. Ob lepem vremenu je na voljo park v francoskem slogu, skozi katerega mimo Neptunovega vodnjaka vodijo peščene stezice. Do paviljona, obdanega s cvetočimi vrtnicami zakorakajte v spremstvu izbrane glasbe. Voščila, čestitke in prve zdravice naj odmevajo pod krošnjo mogočne stoletne lipe, kjer vam po želji pripravimo prostor za sprejem in pogostitev.
V objemu zidov s tristoletno zgodovino je na voljo stilsko opremljena poročna dvorana za tiste, ki si obljube raje izmenjate v intimnem vzdušju, hkrati pa ponuja pravo grajsko izkušnjo tudi za pare in svate, ki jih je v iskanje zavetja prignalo slabše vreme. Po obredu vas kamnito stopnišče vodi do prostorne avle z razgledom na park, kjer si lahko vzamete čas za prejem prvih čestitk in druženje ob pogostitvi.
Grajska kapela z baročno štukaturo ponuja možnost cerkvene poroke na sami lokaciji, lahko pa se dogovorite tudi za obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali cerkvi sv. Petra v Dvoru.

Dobrodošli ste na ogled graščine in parka, mi pa vam bomo svetovali pri uresničitvi vaših zamisli. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro. Prosimo za predhodno najavo.

Javni zavod Polhograjska graščina

 

T: 031 776 259

E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si, www.visitpolhovgradec.si

Spremljajte nas tudi na FB strani 'Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane' in 'Polhov doživljajski park' ter na Instagram profilu 'polhograjska_grascina'.

Oglejte si tudi