Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Deli
4967

Občni zbor TD Polhov Gradec

Petkov večer 10. marca sta gostilno Pograjski dom napolnila kar dva občna zbora društev – poleg turističnega še društvo Vetrnik iz Babne Gore. In celo župan je v sproščenem vzdušju priznal, da se je odpravil le na enega, a nepričakovano s svojo tehtno besedo počastil kar oba! Zelo sproščeno in mestoma tudi smeha polno vzdušje občnega zbora TD Polhov Gradec, ki je bil najbolj množično obiskan doslej, sta dodatno razsvetlila pesem in optimizem dvanajstih članic pevskega zbora Svetlice. Njihovi začetki iz l. 2014 so doživeli do danes veliko pevskih ponovitev in predstav širom Slovenije in z leti postajajo kot vino, vse boljše! Ne ustrašijo se niti petja na porokah. Kulturni program je z več instrumenti in manj petja dopolnil tudi štiričlanski Šundr band pod taktirko Vilija. V izčrpnem finančnem poročilu smo izvedeli, je bila največja naložba lani odkup zimskega vrta od prejšnje najemnice Irene Mrežar, za finalna dela, izolacijo, zasteklitev in urejeno ogrevanje so ji plačali 7.500 evrov, tako da je s tem povračilom društva in tudi sedanjega najemnika, ki je odkupil gostinski inventar, zadovoljno zaključila svojo dolgoletno gostinsko dejavnost.

 

Zahvale in nagrade

Prva zahvala je šla ponovno Milki Bokal za pripravo gradiva za zbornik občine, Aleš Vogrinčič je prejel priznanje za celoletni trud v krajevnem muzeju, ki ga ima društvo v najemu za simboličen evro na mesec, Nina Zibelnik za organizacijo vsakoletne bučijade in ostalih prireditev, Alja Vintar in Anamarija Čuden za pripravo pustovanja, Matic Zibelnik pa je letošnji naj naj član društva in je prejel uokvirjeno grafiko z motivom polhka (avtor Matjaž Dekleva) tudi v zahvalo za organizacijo nogometne prireditve Vigi vigi cup. Za piko na i pa se je z dobrodelno gesto oglasila Sara Polančec in najavila dobrodelni koncert  22. aprila zvečer v OŠ Polhov Gradec z 20 nastopajočimi, na katerem bodo zbirali prispevke za Primoža, ki je imel lani hudo prometno nesrečo in je prikovan na posteljo, hrom in priklopljen na aparate, a vseeno zgovoren in optimističen. Vabljeni torej 22. aprila zvečer v OŠ Polhov Gradec.


Ideje za naprej

Občina Dobrova - Polhov Gradec dobro sodeluje z društvom. Lanski posek slabega drevja, ki je za seboj pustil polno štorov, bo letos do poletja saniran. Ponudbe izvajalcev, ki bodo štore odstranili in zasadili novo drevje, so že prispele. Še vedno je živa ideja o izgradnji igrišča za mini golf, za kar se je že pred leti kandidiralo za sredstva Mercatorjeve trgovine, a so na koncu zmagali otroci vrtca. Novejša pa je ideja o izgradnji igrišča za odbojko na mivki, ki bi se ga lahko kakor igrišče za mini golf oddajalo turistom in domačim.

Sebastjan Vehar 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!