Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Polhov Gradec

V soboto 24. februarja so se sredi zimske idile zbrali v gostišču Pograjski dom na rednem letnem Občnem zboru, ki je bil letos v znamenju volitev - predsednik Marjan Plestenjak je podal roko novi predsednici društva Ceciliji Jarc, nova poslovna sekretarka pa je odslej Irena Šinigoj!
Komisija za kulturo DU pod vodstvom Cecilije Jarc je pripravila manjši kulturni program. Milan Košir ima v svojem ustvarjalnem rokavu vedno kako poezijo, no tokrat  je bila predstavljena pesem z naslovom Črni Vrh, prebrala jo je Milena Pustorvrh. Pesem Toneta Pavčka  Mama pa je recitirala Irena Šinigoj. Pesem Ivana Siva Kruh ponoči spi pa Cecilija Jarc.

Vse člane DU in goste je pozdravil predsednik Marjan Plestenjak, no gostov ni bilo malo; župan Občine Dobrova –Polhov Gradec Franci Setnikar, predsednik Območne ZDU Stane Hribar,tajnica OZDU Silva Savšek, predsednik DU Dobrova Tone Tomšič in Anica Tomšič, tajnica DU Horjul Marjana Žvokelj in namestnica predsednice DU Vrzdenec Helena Kobetič.

Sledilo je poročila predsednika društva iz katerega je bilo razvidno, da je bilo društvo v preteklem letu zelo delavno. Pohvalil je predvsem delo balinarske sekcije in delo komisije za socialno skrbstvo. Predsednik delovnega predsedstva  Janez Novak je nadaljeval z delom in povabil blagajničarko in predsednike komisij, da so podali poročilo o delu za preteklo leto in planu dela za leto 2018.

Finančno poročilo pa tudi poročilo o pohodništvu in telovadbi je podala blagajničarka Milena Pustovrh. Drugo poročilo o balinarski sekciji je podal Janez Novak. Posebne pohvale so bile deležne balinarke za izredno dobre rezultate in za uvrstitev na državno tekmovanje. Poročilo komisije za socialno skrbstvo je podal Jože Bizjan in se hkrati zahvalil za požrtvovalno delo poverjenikov. O delu komisije za kulturo je podala poročilo Cecilija Jarc. Poročilo komisije za izlete je podal Lado Nartnik. Seznanil je  vse prisotne, da je v letu 2018 petindvajset let od prvega izleta v društvu.

Poročilo sta podala  tudi predsednik nadzornega odbora Matija Golc in predsednik častnega razsodišča Cveto Pustovrh. Občni zbor je soglasno sprejel in potrdil vsa poročila.

 

Sledile so volitve. Delovni predsednik je povabil kadrovsko komisijo, da je predstavila organe upravljanja in nove člane, ki jih je UO odbor sprejel  na svoji 34. seji dne  13. februarja 2018. Predsednik kadrovske komisije  Franci Kovač je pooblastil namestnico Mileno Pustovrh, da je podala predloge in občni zbor je organe upravljanja društva in člane soglasno potrdil z dvigom rok:

UPRAVNI ODBOR:  predsednica Cecilija Jarc, podpredsednik Andrej Kralj, tajnica Irena Šinigoj, blagajnik Milena Pustovrh. Ostali člani UO: Jože Bizjan, Janez Novak, Marjan Plestenjak, Lado nartnik in Franc Kožuh.

NADZORNI ODBOR: Andrejka Novak, Katarina Kramar, Marija Gruden, Nada Strajnar,Marija Bizjan, Franc Trobec.

ČASTNO RAZSODIŠČE: Cveto Pustovrh, Lado Podlogar,Boris Koritnik, Jože Marolt, Francka Kovač in Janko Završnik.

 

Marjan Plestenjak je povabil novo predsednico društva Cecilijo Jarc k besedi, ji čestital in zaželel uspešno delo in dobro počutje  na novi funkciji. Cecilija Jarc mu je zahvalila v svojem in v imenu UO za dobro delo in sodelovanje v preteklem mandatu. Prva seja UO, nadzornega odbora, častnega razsodišča in vseh komisij in primorodaja poslov bo 2. marca 2018.

Podeljena so bila tri priznanja za dolgoletno in požrtvovalno delo v društvu in sicer Angelci Jankovec, Julki Kušar in Franciju Bogataj.

Župan Franci Setnikar je čestital novi predsednici in zaželel dobrega medsebojnega sodelovanja. Zahvala Turističnemu društvu Polhov Gradec za ozvočenje in občini Dobrova –Polhov Gradec, kKrajevni skupnosti Polhov Gradec, ter Javnemu zavodu Polhograjska graščina za pomoč in sodelovanje.

Občni zbor ki je s svojimi člani in gosti povsem napolnil gostišče Pograjski dom  se je končal z okusno pogostitvijo in prijetnim druženjem.

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi