Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Znižano plačilo vrtca

Vlogo za znižano plačilo vrtca za leto 2013 morajo starši, ki že imajo v vrtec vključene otroke, oddati v obdobju od 1. 12. do 31. 12. 2012, saj se na podlagi določil ZUPJS pravice iz javnih sredstev priznajo s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi vloge.

Od 1. januarja 2012 se uporablja Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS, Uradni list RS, št. 62/10 in 40/11), ki določa, da se vse pravice iz javnih sredstev uveljavljajo pri krajevno pristojnem centru za socialno delo. Staršem pripada pravica do znižanega plačila vrtca od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge – za novo koledarsko leto je to vedno v mesecu decembru, sicer pa en mesec pred mesecem vstopa otroka v vrtec – podeli pa se za obdobje enega leta ali do spremembe dejstev in okoliščin, ki vplivajo na priznanje pravice.

Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev dobite v knjigarnah oz. papirnicah, na  spletni strani Občine Dobrova-Polhov Gradec: http://www.dobrova-polhovgradec.si in tudi na spletni strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve: http://www.mddsz.gov.si , kjer dobite tudi  podrobnejše informacije glede uveljavljanja pravic iz javnih sredstev. Starši oddajo Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev pri krajevno pristojnem centru za socialno delo v občinah stalnega prebivališča. Vloga se lahko odda osebno, po pošti ali pa elektronsko.

Staršem, ki ne uveljavljajo znižanega plačila vrtca (in so zavezanci za dohodnino v Republiki Sloveniji), vrtec izstavi račun v višini najvišjega dohodkovnega razreda po lestvici (77 %).

 

Simona Kostrevc

Občina Dobrova-Polhov Gradec

Oglejte si tudi