Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Za nami so že prve seje novoustanovljenih svetov krajevnih skupnosti

Župan Franc Setnikar je v mesecu novembru sklical prve, konstitutivne seje sveta krajevnih skupnosti v Občini Dobrova - Polhov Gradec. Na sejah so bili brez zapletov potrjeni mandati članom sveta vseh štirih krajevnih skupnosti in izvoljeni tudi predsedniki krajevnih skupnosti. Župan je vsem novoizvoljenim članom sveta čestital, kakor tudi predsednikom krajevnih skupnosti, in jim zaželel tvornega sodelovanja v zadovoljstvo vseh krajanov z željo, naj se občina razvija v dobro vseh, predvsem z dobrim sodelovanjem krajevnih skupnosti, ki so ožji del občine in na terenu predstavljajo neposreden stik z občani, po naseljih, kjer so bili izvoljeni in katera zastopajo pri opravljanju svojih nalog.

Krajevna skupnost Dobrova ima 12 članov, izmed katerih je bil izvoljen za predsednika Marjan Pograjc, ki je funkcijo predsednika opravljal že v preteklem mandatu. Za podpredsednika je bil izvoljen Andrej Urbančič. Za naselje Osredek pri Dobrovi je bil izvoljen Niko Kršinar, za Žirovnikov Graben Gregor Jevšjak, za Hruševo Klemen Žerovnik, za Selo Janez Rozman, za Gabrje Franc Rejec, za Šujico Janez Zdešar, za Stransko vas Zoran Jazbec, za Podsmreko Lovrenc Mrak, za Brezje Andrej Urbančič, za Razore - Draževnik Damijan Jarc, za Dobrovo - zahod Marjan Pograjc in za Dobrovo Anton Potočnik.

Krajevna skupnost Polhov Gradec ima 15 članov; med njimi so izvolili novega predsednika, Žiga Sotlarja, ki je nasledil dosedanjega predsednika Dušana Mesa. Za območje novega dela Polhovega Gradca sta bila izvoljena Gregor Čuden in Simon Malovrh, za Polhov Gradec - stari del in Setnico Marjan Malovrh in Marko Čamernik, za Briše Alojzij Stanovnik, za Praproče Janez Yartz, za območje Podreber - Srednja vas Janko Dolinar in Andreja Zajšek, za območje Podreber - Pristava - Ravnik Zdenko Dolenec, za Babno Goro - Belico - Hrastenice - Log Ivo Jarc in Janko Božnar, za Dolenjo vas - Dvor Nada Zorc in Žiga Sotlar, za Selo nad Polhovim Gradcem Janez Marolt in za naselji Setnik - Zalog Marko Gerjolj.

 

Krajevna skupnost Črni Vrh ima 10 članov, predsedniški mandat pa so člani sveta še nadalje zaupali Tončki Dolenc. Za naselje Črni Vrh so predstavniki Darinka Raztresen, Rok Jelovčan in Tončka Dolenc, za Smolnik Klemen Raztresen, Majda Grbec Plestenjak in Marija Končan, za Srednji Vrh Marko Rus in Anica Bradeško in za naselje Rovt Renata Končan in Tomaž Buh.

 

V Krajevni skupnosti Šentjošt nad Horjulom prav tako ostaja na mestu predsednika

dosedanji predsednik, Pavel Malovrh, eden izmed 7 članov sveta krajevne skupnosti. V prvi volilni enoti oziroma za območje Butajnove je bil izvoljen Tomaž Škof, za Medvedov Graben Janez Osredkar, za Planino nad Horjulom Florjan Štravs, za območje Reženije Božo Jurjevčič, za Suhi Dol - Kurjo vas Marko Košir, za Potok Pavel Malovrh in za naselje Šentjošt Janez Oblak.

 

Več o krajevnih skupnostih najdete na povezavi občinske spletne strani: http://www.dobrova-polhovgradec.si.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi