Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Zima dodobra osušila občinski proračun

Občina Dobrova - Polhov Gradec ocenjuje, da je bil strošek letošnje zimske službe kar za 2,3-krat večji od lanskega. Pluženje in posipanje cest bo občinski proračun letos stalo kar 455.550,87 evra.

Iztekajoča se zima z obilnimi snežnimi padavinami ob zbiranju računov in poročil izvajalcev zimskih služb pošteno načenja občinske proračune, saj večinoma stroški za zimsko službo močno presegajo predvidene proračunske postavke.

Zima bo močno osušila tudi proračun Občine Dobrova - Polhov Gradec, saj bo morala ta za pluženje in posipanje v zimskem obdobju nameniti kar 455.550,87 evra, kar je za 2,3-krat več od prejšnjega leta, ko je bil končni strošek zimske službe "le" 197.190,29 evra. Po besedah župana Franca Setnikarja se bo to poznalo tudi na letnem vzdrževanju in novih investicijah, saj postavka proračuna Investicijsko vzdrževanje in gradnja občinskih cest predvideva dela za vse leto. Kar pomeni, da v kolikor je bila zimska sezona bolj potrošna, bo morala biti letna toliko varčnejša. Toda druga plat in nova problematika se je pokazala že takoj, ko je sneg skopnel in razkril nove poškodbe na cestah in voziščih. Na nekatere odseke so že opozorili svetniki na občinski seji 27. marca in predlagali možnost prerazporeditev sredstev, z namenom, da se nekaj več sredstev nameni za sanacijo vozišč. Župan jim je prisluhnil, vendar končna ocena stanja in odločitev o morebitnih spremembah ter potrebnih ukrepih še nista bili podani. Je pa zagotovil, da bo občina poskrbela za redna vzdrževanja cest, kar bo omogočilo ustrezno prevoznost in kakovost cest ter, kar je najpomembnejše, varen promet.

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi