Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

V občini vse več asfaltiranih cest

Napredek v občini se kaže tudi v obliki ureditve in asfaltiranja cest.
Otvoritev ceste Rovt - Alič - Buh

V lanskem letu je bila izvedena rekonstrukcija 1.500 m dolgega odseka ceste Rovt-Alič-Buh. Po rekonstrukciji je bila izvedena tudi izmera ceste na podlagi katere bomo lahko uredili še lastništvo ceste.  8. junija je bila otvoritev ceste.

 

Asfaltiranje ceste Žnidar - Mrzlikar – Rus.

Asfaltiranje ceste  v skupni dolžini 2.456 m  se je pričelo že leta 2007, dokončalo pa se je v lanskem letu z asfaltiranjem zadnjega odseka v dolžini 750 m. Po zaključenih asfalterskih delih je bila izvedena tudi izmera ceste na podlagi katere bomo lahko uredili še lastništvo ceste.  8. junija je bila slavnostna otvoritev ceste.

 

 Pločnik in asfaltiranje ceste Šujica-Selo-Brničar

Obnova ceste je potekala v sklopu plinifikacije, sočasno s plinifikacijo pa je bil zgrajen še pločnik od regionalne ceste do mosta z Gradaščico v dolžini 300 m.  Izvajalec del je bil KPL . Dela na pločniku so pričela lani jeseni in dokončala letos spomladi.  Poleg pločnika je bila dodatno izvedena še meteorna kanalizacija za odvodnjavanje ceste , ki ni bila predvidena v pločniku, zato bo končna vrednost investicije nekoliko višja.

 

Pločnik Horjulska cesta (Graben):

Pločnik v Grabnu je podaljšan za  približno 60 m in  se trenutno zaključuje pri hišni številki Horjulska cesta 116. Ob pločniku sta v kratkem  predvideni še  dve luči javne razsvetljave.  Nadaljevanje gradnje pločnika pa je odvisno od podanih soglasij mejašev zemljišč.

 

Parkirišče pri mrliški vežici Dobrova

Parkirišče pri mrliški vežici ima lepši in bolj urejen videz. Delavci podjetja KPL so maja položili 670 kvadratnih metrov asfalta in 50 m robnikov ter uredili plato za zabojnike za odpadke. Izdelana so tudi gradbena dela za poznejšo montažo javne razsvetljave. Poleg ureditve platoja so odpravili večje poškodbe asfalta okoli pokopališča in na dovozni cesti k mrliški vežici.

 

Dolenja vas

V Dolenji vasi so izdelali dolgo pričakovano muldo v dolžini 450 m, ob lokalni cesti Dolenja vas–Zaklanec (Prosca). Ob vsakem večjem deževju je voda odnašala muldo ob cesti in pesek odlagala na njivah.

 

Babna Gora

Lani se je začela sanacija plazu ob lokalni cesti v Babni Gori. Večja gradbena dela so se izvedla že v lanskem letu, letos pa so na plazu položili asfalt in dokončujejo ureditev okolice pod plazom.

 

Slavcev gradben-Potok

V lanskem letu so bila pričeta gradbena dela na  razširitvi  in utrditvi javne ceste Slavcev graben-Potok, ki bo letos tudi asfaltirana. Gradbena dela so v celoti zaključena in cesta je pripravljena za naslednjo fazo - asfalt. 

Oglejte si tudi