Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pohvale najuspešnejšim gasilcem

Dobrova, 13. december – V kulturnem domu na Dobrovi so se ob zaključku leta zbrale najboljše tekmovalne enote regije Ljubljana I, ki so za svoje uspehe s strani vodij regije prejele pohvale in posebna priznanja.
Leto 2014 je bilo za regijo Ljubljana I na področju tekmovanj eno od uspešnejših v zgodovini, za kar so posebej zaslužni gasilci, ki so s trdim delom, vztrajnostjo in neomajno voljo pokazali, kaj zmorejo. Med gosti je bil k besedi najprej povabljen Alojzij Kosec, v regiji odgovoren za tekmovanja, ki je med drugim nekoliko provokativno dejal: "Zavedajte se, da nikoli niste tako dobri, da ne bi mogli biti še boljši." Za njim sta spregovorila Iztok Zajc, podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije in poveljnik regije Ljubljana I, ter Franc Bradeško, predsednik regije Ljubljana I. Dejala sta, da sta na rezultate tekmovalnih enot gasilske regije Ljubljana I ponosna in povsod z zanosom predstavljata regijo, zbranim gasilcem pa sta zaželela, da bi izkušnje, ki so jih pridobili na vajah in tekmovanjih, s pridom uporabljali tudi v trenerskih vrstah.

Uradni del sta popestrila moški pevski zbor Dobrova pod vodstvom Boruta Dolinarja, ki je zapel nekaj dogodku primernih pesmi, ter harmonikar. Namen srečanja je bila podelitev priznanj najboljšim tekmovalnim enotam, in sicer za uspehe na državnih tekmovanjih in gasilski olimpijadi. Priznanja za dosežene uspehe na državni ravni so prejeli: ekipa pionirk PGD Bizovik za 2. mesto na državnem kvizu gasilske mladine; ekipa pripravnikov PGD Pijava Gorica za 1. mesto na državnem tekmovanju v orientaciji; ekipa PGD Zadobrova - Sneberje - Novo Polje za 2. mesto na državnem kvizu gasilske mladine v kategoriji pripravnikov; ekipa PGD Polje za 1. mesto na Pokalnem tekmovanju GZS za starejše gasilke; ekipa Šinkov Turn za 3. mesto na Pokalnem tekmovanju GZS v kategoriji članov A. Za odlične dosežke na olimpijadi pa so priznanja prejeli: ekipa PGD Šentjošt za 60. mesto na gasilski olimpijadi v kategoriji članov A; ekipa PGD Zbilje za 4. mesto na gasilski olimpijadi v kategoriji mladink ter ekipa PGD Žažar – za 1. mesto v pokalnem tekmovanju GZS, za 2. mesto v spajanju sesalnega voda GZS ter za 2. mesto na olimpijadi v kategoriji članov A.

Srečanje se je zaključilo v sproščenem vzdušju; gasilci so si izmenjali čestitke, poklepetali in si voščili vsega dobrega v prihajajočem letu.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi