Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Dobili kanalizacijo s čistilno napravo, urejene pločnike ter javno razsvetljavo

Kanalizacijsko omrežje v Brezju se je začelo graditi v letu 2012. Zgrajene je bilo 718,6 metra kanalizacije (vključno s tlačnimi vodi) in izvedenih 71 odcepov za hišne kanalizacijske priključke. Zgrajeni sta bili tudi 2 suhi črpališči, za gasilnim domom in pri transformatorski postaji. Skupna pogodbena vrednost izgradnje kanalizacije s črpališči je 1.552.769,48 EUR.

V letu 2013 se je začela graditi tudi čistilna naprava. Zaradi bližine Horjulščice je bilo treba pri izkopu gradbene jame izvesti dodatno varovanje gradbene jame z jeklenimi zagatnicami, kar je dokončanje del prestavilo v leto 2014. Čistilna naprava Brezje je zasnovana kot mehansko-biološka čistilna naprava z biološkim čiščenjem blata po SBR-tehnologiji (aerobna stabilizacija blata). Skupna pogodbena vrednost izgradnje ČN Brezje je 500.148,63 EUR.

Po pridobitvi uporabnega dovoljenja, ki ga pričakujemo v poletnih mesecih, bo objekte že mogoče priključiti na novozgrajeno kanalizacijsko omrežje. Javno podjetje Vodovod - Kanalizacija bo vse krajane, ki se bodo priklopili na kanalizacijsko omrežje, o tem obvestilo z dopisom in pogoji za priklop na omrežje.

Pred časom je Vaška skupnost Brezje organizirala zbiranje naročil za izvedbo projektov hišnih priključkov, tako da se je za krajane, ki so k akciji izdelave hišnih priključkov pristopili, del postopka za priklop na kanalizacijsko omrežje že opravil. Dodatne informacije o izvedbi priklopa lahko pridobite tudi na spletu: http://voka.jhl.si/informacije/postopek-za-pridobitev-soglasja. 

V obdobju izgradnje kanalizacije so v Brezju potekale tudi obnova druge polovice lokalne ceste, izgradnja meteorne kanalizacije v dolžini 355 metrov skozi naselje in izgradnja pločnika v dolžini 510 metrov ter sanacija obstoječega pločnika (menjava poškodovanih robnikov in nov asfalt na pločniku). Razširjena in obnovljena je bila lokalna cesta v dolžini 1.600 metrov, zaključek celotne podobe kraja pa je bila izgradnja pločnika z javno razsvetljavo od križišča ceste k igrišču, ki se navezuje na obstoječi pločnik, zgrajen v letu 2002. Celotna investicija je znašala 298.432 EUR.

Pred kratkim pa sta bila nevarnem odseku nameščena še dva prikazovalnika hitrosti, pred vrtcem in gasilskim domom, ki po prvih informacijah zelo pozitivno vplivata prilagajanje hitrosti vožnje skozi naselje Brezje. 

Krajankam in krajanom se znova zahvaljujemo za sodelovanje in strpnost v času gradnje.


31. maja 2014 bo ob 18. uri slovesno odprtje novih pridobitev, hkrati pa bo v Brezju potekala gasilska sektorska vaja, ki se bo nadaljevala z veselico na Športnem igrišču Brezje.

 

Vabljeni!

 

                                                                       Občina Dobrova - Polhov Gradec

 

Oglejte si tudi