Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

»Naj čopič še naprej dobro teče«

Dobrova, 10. april – V avli Osnovne šole Dobrova je potekalo odprtje 3. slikarske razstave članov Društva upokojencev Dobrova, ki slikarski čopič vihtijo šele slaba tri leta.
Lepo število zbranih – gostov, razstavljavcev, njihovih prijateljev in drugih ljubiteljev slikarske umetnosti – se je udeležilo odprtja 3. slikarske razstave članov DU Dobrova. Več kot 80 umetniških del različnih motivov in tehnik slikanja, ki so v zimskih in jesenskih mesecih nastajala na delavnicah DU Dobrova, je bilo nato en teden na ogled v avli dobrovske osnovne šole.

O njihovem nastajanju je najprej na kratko spregovoril predsednik DU Dobrova Tone Tomšič ter se zahvalil mentorju in drugim zaslužnim za njihov prispevek k razstavi, nato pa je k besedi povabil goste. Ravnatelj Viljem Kovačič je pohvalil sodelovanje z društvom upokojencev ter čestital avtorjem za njihove stvaritve, za njim je zbrane pozdravil župan Franc Setnikar, ki je avtorjem zaželel, naj jim čopič še naprej dobro teče, društvu pa se je zahvalil za njegovo aktivnost in prispevek k življenju kraja; podpredsednik DU Slovenije Anton Donko pa je prav tako pohvalil aktivno delovanje društva ter omenil, kako se tudi pri starostnikih krepi zanimanje za področje umetnosti. Nato je zbrane nagovoril mentor slikarske delavnice, akademski slikar in profesor Lovro Inkret; pohvalil je zagon in energijo svojih učencev oziroma upokojenih študentov ter izpostavil njihov napredek, ki je očiten in viden že na razstavljenih delih. Sledil je še prerez traku, ki sta ga opravila župan Franc Setnikar in predsednik KS Dobrova Marjan Pograjc, ter prijeten sprehod skozi slikarska dela upokojencev, ki so svoj skriti talent, užitek in čas našli prav v slikarski umetnosti.

 

Nadja Prosen Verbič, foto: NPV

 

Oglejte si tudi