Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Del naselje Hruševo z novimi pridobitvami

Hruševo, 12. september – Na območju Sela, v kraju Hruševo, so bili prebivalci v letošnjem letu deležni mnogih pridobitev – plinovoda, javne razsvetljave, kabelske kanalizacije, obnovljenih cest. Zato so izkazali interes in pripravili slovesno otvoritev.
V leta 2018 je občina Dobrova – Polhov Gradec nadaljevala s projektom celostne prenove infrastrukture. Na svoj račun so tokrat prišli prebivalci Sela oziroma krajani Hruševa. Pred začetkom te več kot 157.500 evrov vredne investicije se je kraj namreč soočal s kar nekaj problemi, med drugim tudi z dotrajanostjo cestišča. Danes pa je njegova podoba popolnoma drugačna – lepša, varnejša in hkrati bogatejša za nove razvojne možnosti. To so omogočili izvajalci del -  podjetje Storitve s TGM Andrej Trobec s.p., HNG Hidrotehnika, nizke in komunalne gradnje d.o.o., Javna razsvetljava, Telekom Slovenije, Energetika Ljubljana ter nenazadnje občina Dobrova – Polhov Gradec in posamezniki, ki so bdeli nad projektom in ga finančno omogočili. V sklopu projekta je bilo na novo asfaltiranega 530 metrov cestišča in postavljen nov oporni zid ob vodotoku s spremljajočo varnostno ograjo, v delu 680 metrov je položen tudi plinovod in na novo postavljena javna razsvetljava, nova kabelska kanalizacija pa omogoča priklop v dolžini 300 metrov.

Novih posodobitev in pridobitev so posebej veseli krajani, ki so izrazili pobudo in skupaj z občino pripravili svečano otvoritev. Na njej je spregovoril župan Franc Setnikar, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem izvajalcem za odlično opravljeno delo, krajanom za strpno prenašanje razmer ob samih izvedbah, zaposlenim v občinski upravi za spremljanje in koordinacijo ter vsem posameznikom, ki so pripomogli k uspešnemu zaključku del. Ob tem je dodal, da ga žalosti le to, da se skupaj s projektom ni uspelo zagotoviti tudi poti za pešce. Povedal je, da se investicijo načrtuje peljati naprej v enakem obsegu storitev, če le bodo ljudje imeli voljo in pripravljenost za skupen cilj. Sledil je simboličen prerez traku, pri katerem so sodelovali župan Franc Setnikar, predsednik KS Dobrova Franc Smrtnik ter predsednik vaške skupnosti Janez Rozman. Pred povabilom na druženje in pogostitev, ki ga je spremljala tudi harmonika, je uradni del zaključila povezovalka Lucija Rus, in to z besedami: " Otvoritve so vedno lep dogodek. Srečajo se tisti, ki so prispevali k izvedbi projekta ter tisti, ki jim bo projekt služil. Srečajo se vsi sosedje, ki se drugače zaradi pomanjkanja časa ali drugih razlogov ne bi. In prav to je smisel vsakega projekta za katerega si občina Dobrova-Polhov Gradec prizadeva – napredek, ki združuje ljudi."

 

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi