Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalni koncert ansambla Jurčki

Polhov Gradec, 14. oktober – V dvorani kulturnega doma Jakoba Trobca je bilo v nedeljo, 14. oktobra veselo. Kot že nekaj let zapored je Ansambel Jurčki tudi letos pripravil koncert, na katerem je zaigral nekaj svojih starih viž in tudi eno novo skladbo, v svoje goste pa je povabil ansambel trio Šubic, pevsko zasedbo Odoica ter Lucijo Kavčič, ki je v vlogi Ane-Lizike spravljala v smeh publiko.
Jurčki so bili v mesecu oktobru res prava atrakcija, razveseljevali so se jih ljudje predvsem v gozdu, skritih pod listjem ali za drevesnimi debli. Tokrat pa je bilo nekoliko drugače – ni jih bilo treba iskati, pač pa so se trije jurčki in ena lisička pokazali kar sami in razveselili polhograjsko publiko.

Ob praznovanju devete obletnice obstoja so v Kulturnem domu Jakoba Trobca pripravili koncert, na katerem so zaigrali nekaj svojih, publiki že dobro poznanih skladb, saj so z njimi ves čas peli in ploskali, ter nekaj pesmi iz zakladnice slovenskih narodnozabavnih. Da pa še vedno pridno ustvarjajo, so dokazali z novo skladbo, ki nosi naslov Mamina pesem. Ta bo le še ena v šopku prelepih novih skladb, ki bodo zapolnile novo zgoščenko. Izšla naj bi naslednje leto, ko bo štiričlanski ansambel praznoval okroglih deset let delovanja. Na oder je tokrat stopila tudi harmonikarica Mihaela, ki se je ansamblu pridružila v skladbi Zadnja noč in popestrila dogajanje. Glasbeni del programa so obogatili še ansambel trio Šubic ter fantovska pevska zasedba Odoica, za povezovanje in razvedrilo med koncertom pa je poskrbela Lucija Kavčič v vlogi Ane – Lizike, ki je na oder povabila tudi župana Franca Setnikarja, ta je ansamblu namenil nekaj pohvalnih in spodbudnih besed.

Ne glede na to, da je bilo v dvorani še nekaj praznih stolov, je občinstvo kipelo od energije, pelo je in ploskalo skoraj cel čas koncerta, vse do zadnje Šnopcarske. Popolnoma jasno bilo, da so obiskovalci skrbi vsakdanjega dne pustili zunaj, očitno drži slogan z njihove spletne strani, ki pravi: »Vse tegobe, rešujejo te gobe«.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi