Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Mama je samo ena

Ob materinskem prazniku so učenci OŠ Črni Vrh in člani KD Črni Vrh pripravili prireditev, ki je bila namenjena vsem mamicam, babicam, tetam, sestram pa tudi očetom, možem, fantom, skratka vsem, ki so se prireditve udeležili.

Kot prva je nastopila Tina, ki je sicer edina prvošolka, vendar pogumna za kar nekaj prvošolcev. Kakšne so naše mame? Ljubeznive, prijazne, delavne, mile, včasih pa tudi malo godrnjave ali jezne. In kaj rade delajo? Pospravljajo, kuhajo, pomivajo, perejo in obešajo perilo. Vse to so učenci zapisali v svojih spisih o mamah, ki so nam jih predstavili. Otroci radi obiskujejo angleški krožek, zato so nam predstavili tudi znano zgodbo o Rdeči kapici v angleškem jeziku. Ker brez plesa in glasbe skoraj ne znamo pripraviti prireditve, so se otroci predstavili kar z dvema različnima plesoma, Gabrijela je vsem mamam namenila pesem o ljubezni s spremljavo kitare, Rafko pa je raztegnil meh harmonike in zaslišali so se zvoki znanega Slakovega valčka Kje mamici bi rož nabral?

Da so mame zelo potrpežljive in veliko prenesejo, vemo vsi, vendar včasih nastopi trenutek, ko je vsega preveč. Kako je to videti, so nam v svojem kratkem igranem skeču prikazali naši učenci, ki smo se jim nasmejali do solz. Otroci nas velikokrat presenečajo v različnih stvareh. Tako so se preizkusili tudi v kovanju rim in dokazali, da so pravi pesniki.

Zvečer, ko vsi otroci popadajo v postelje, mame še vedno šilijo barvice, pregledujejo torbe, pripravljajo kupčke oblačil za naslednji dan. Morda se ob tem delu kdaj pa kdaj z utrujenim pogledom zazrejo v nebo, kjer migeta na tisoče zvezd, in ko končno odidejo spat, je vse tako, kot mora biti. To so nam prikazali učenci v igrici Zvezdica zaspanka.

Na prireditvi pa niso sodelovali samo učenci, ampak tudi mladinci KD. Odločili smo se, da preberemo nekaj misli o mamah, Žan pa nam je s pesmico predstavil, kakšna je "super mama". Kaj pomeni biti mama? To ni le služba, ki traja ves dan, lahko bi rekli, da je kar način življenja. Tako smo prisluhnili zgodbi o ženskah, v kateri smo spoznali, da ženska lepota ni v oblekah, ki jih nosijo, lepi frizuri in lepoti obraza, temveč ženska lepota biva v njenih očeh. Te so vrata, ki vodijo v njeno srce ... vrata, za katerimi kraljuje LJUBEZEN. In vse to v eni sami osebi, ki jo kličemo MAMA.

 

Katja Skopec

Oglejte si tudi