Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
6°C
JUTRI
15°C
9°C

Cepljenje proti COVIDU-19 v občini Dobrova - Polhov Gradec

Občina Dobrova - Polhov Gradec je v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana v septembru in oktobru organizirala na območju občine cepljenje proti COVIDU-19 za vse zainteresirane.

Cepljenje je potekalo 8. septembra na Dobrovi in v Šentjoštu, 10. septembra v Polhovem Gradcu in Črnem Vrhu, 15. septembra na Dobrovi, 29. septembra na Dobrovi in v Šentjoštu, 1. oktobra v Polhovem Gradcu in Črnem Vrhu, 6. oktobra pa še na Dobrovi, in sicer je bil ta termin namenjen tistim, ki so bili s prvim odmerkom cepiva cepljeni 15. septembra. Cepljenje je potekalo brez naročanja, občani pa so se lahko cepili s 1., 2. ali 3. odmerkom cepiva.

Še dodatno pa je pacientom ambulante Polhov Gradec, ki se želijo cepiti proti COVIDU-19, omogočeno, da se lahko v skladu z dogovorom z ambulanto Horjul (Studio R), cepijo tudi pri njih. V primeru, da osebe niso več pokretne, pa se je možno dogovoriti tudi za cepljenje na domu. S tem je cepljenje omogočeno vsem občanom.

Na dan 6. 10. 2021 je s prvim odmerkom cepljenih 61,1 % prebivalcev občine Dobrova - Polhov Gradec, z vsemi odmerki pa 53,4 %, kar je nad državnim povprečjem. V Sloveniji je s prvim odmerkom na dan 6. 10. 2021 cepljenih 53,9 % državljanov, z vsemi odmerki pa 48,2 %. V Sloveniji pa je le 22 občin, kjer je stopnja cepljenosti z vsemi odmerki višja kot v občini Dobrova - Polhov Gradec.

L. O.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi