Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Kako napreduje projekt za ureditev ceste Šujica–Podutik?

Cesta Šujica–Podutik, ki občino Dobrova - Polhov Gradec povezuje z Mestno občino Ljubljana, je v slabem stanju, hkrati pa je prometno zelo obremenjena. Občina Dobrova - Polhov Gradec je zato pristopila k projektu za rekonstrukcijo odseka ceste od križišča na Šujici do novo urejenega križišča v Stranski vasi, v skupni dolžini 890 m. V sklopu projekta bodo poleg ureditve ceste zagotovljene tudi površine za pešce in kolesarje, javna razsvetljava in odvodnjavanje. Ocenjena vrednost investicije znaša dobrih 1.000.000 evrov.
V marcu 2021 je potekala javna predstavitev projekta, ki je lastnike obcestnih zemljišč seznanila s potekom projekta, z načrtovanimi posegi na zemljišča in s procesom urejanja lastništva zemljišč, po katerih bo potekala javna cesta. Na javni predstavitvi je bil predstavljen tudi okvirni terminski plan projekta – ta bo predvidoma zaključen naslednje leto. Projekt je bil na 15. redni seji občinskega sveta podrobneje predstavljen tudi članom občinskega sveta, s posebnim poudarkom na aktualnem stanju projekta.
Projekt je v fazi priprave na pričetek gradnje. Trenutno poteka odkup zemljišč, ki je pogoj za izvedbo projekta. V teku pa je tudi javno naročilo za izbiro izvajalca del, ki se bo zaključilo 24. 6. 2021. Občina, ki sodeluje s Krajevno skupnostjo Dobrova, je pri odkupovanju zemljišč zaenkrat uspešna, saj je do junija pogodbo sklenila že z 28 lastniki zemljišč od skupno 47 lastnikov. Ostalo je še 19 lastnikov zemljišč; pri nekaterih izmed njih poteka postopek dedovanja, nekaj jih prebiva v tujini, kar postopek pridobivanja zemljišč oteži, pri nekaterih lastnikih pa dogovori z Občino še potekajo. 
Župan Franc Setnikar se je ob predstavitvi projekta še posebej zahvalil predsedniku in predstavnikom Krajevne skupnosti Dobrova, ki intenzivno pomagajo pri obveščanju občanov in njihovem usklajevanju z Občino Dobrova - Polhov Gradec, kar pomembno prispeva k sklenitvi pogodb za odkup zemljišč.

lr

Oglejte si tudi