Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Jaslice na Dobrovi

Franci Prek je tudi za letošnji božični čas postavil velike jaslice pri župnijskem domu na Dobrovi.
Osrednje prizorišče je seveda hlevček s sv. družino, zanimivo pa je tudi dogajanje v okolici hlevčka. Tudi tokrat jaslice sestavljajo ročno izdelane makete hiš, hlevov in kozolcev, ki predstavljajo stavbarsko dediščino občine Dobrova-Polhov Gradec. Vsako leto pa so bogatejše tudi figure, ki krasijo te velike jaslice. Da jaslice izgledajo tako veličastno, se je treba zahvaliti tudi tistim posameznikom, ki so nabrali mah in pomagali pri postavitvi.

Sicer pa tudi Franci Prek, tako kot so opozorili slovenski škofje v božični poslanici, poziva, da se v tem času spomnimo osamljenih in onemoglih, bolnih in tistih, ki v teh dneh v bolnišnicah skrbijo zanje, pa vseh tistih, ki delajo in skrbijo, da lahko mi v miru praznujemo. Pomisliti pa moramo tudi na mnoge ljudi, ki v tem času trpijo zaradi različnih oblik nepravičnosti. 

Fotografinja Marjana Ojstršek je pripravila enostranski koledar za leto 2023 z motivi iz naših župnijskih jaslic. Dobite ga v zakristiji ali pri zunanjih jaslicah. Vaš prostovoljni prispevek zanj bo šel za jaslice. Vsi, ki si še niste uspeli ogledati jaslic, imate še dovolj časa, na ogled bodo namreč do svečnice, 2. februarja.

Mitja Prek

Oglejte si tudi