Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 23.04.2018

delno oblačno
Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 6 do 12 °C.
10°C | 27°C
torek, 22.04.2018
10°C | 28°C
sreda, 24.04.2018
11°C | 24°C
četrtek, 25.04.2018
11°C | 25°C
petek, 26.04.2018
12°C | 25°C
Opozorila
Nedelja, 22.4.2018 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
10°C
27°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo

Kuharski tečaj na Dobrovi


GOSPODARSTVO, OBČINSKE, OBVESTILA

| |
06.02.2017      20:10
A A

Kuharski tečaj na Dobrovi


V četrtek, 11. 1. 2017 zvečer ob 18. uri smo se zbrale na kuharskem tečaju v gospodinjski učilnici OŠ Dobrova. Z dobrotami nas je navduševal, kot vedno, naš kuharski mojster Robert Merzel.


Fotografije: Andreja Piskač
Fotografije: Andreja Piskač
Deli:

Občudovanja vredne mojstrske spretnosti in žongliranje po kuhinji nas je tako prevzelo, da smo obsedele, gledale, vonjale, testirale, slikale in oboževale odlične okuse. Tokrat nam je pripravil: krompirjev kruh, krompirjevo zloženko, krompirjevo juho s pečenim ribjim filejem v testu, polnjen krompir v ovoju s panceto, krompirjeve žepke, polnjene s skuto, krompirjeve princeske z mesnim ragujem, krompirjevo pito ter krompirjev štrukelj s skuto, mandlji in karamelo. Težko bi izpostavili najboljše. Vse je prijetno dišalo, bilo je lepo za oko in odlično v ustih! Priporočamo vse enostavne, okusne in preproste jedi iz krompirja. Nismo mogle verjeti lastnim očem, da se da res toliko jedi narediti iz krompirja. 
Izdam vam en zelo enostaven recept in to je za polnjen krompir v ovoju s panceto: kuhane krompirje prerežemo na polovico, jih nadevamo z zelišči, sirom, skuto, solimo in popramo, premažemo z maslom, zavijemo v rezine pancete in spečemo v pečici. In še krompirjeva zloženka: krompir narežemo na tanke rezine, jih nalagamo na pomaščen pekač in izmenično prelivamo s sladko smetano, v katero smo vmešali začimbe in jajca. Postopek nekajkrat ponovimo, nato pečemo v pečici na 170 stopinjah približno 30 ali 40 minut, odvisno od debeline zloženke. In še krompirjeva pita: razvlečeno testo (domače ali kupljeno – najbolje polsuho) namastimo, ter potresemo z nadevom – na kocke narezan surov krompir, čebula, česen, sol, poper, katero od svežih zelišč. Po želji dodamo prepraženo meso, suhe mesnine … zavijemo, premažemo s kislo smetano ali pokapamo z maslom … prebodemo in pečemo v vroči pečici na 180 stopinjah približno 30 minut. Ponudimo jo lahko kot prilogo ali predjed.

Za ostale dobrote pa ... se vidimo spet 21. 2. 2017 na naslednjem kuharskem tečaju! 


Po zapisu kuharskega mojstra Roberta Merzela za Društvo kmečkih in podeželskih žena Dobrova - Horjul - Polhov Gradec zapisala Andreja Dolinar




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI DR.KMEČKIH IN POD. ŽENA? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
DR.KMEČKIH IN POD. ŽENA
DR.KMEČKIH IN POD. ŽENA
ULICA VL. DOLNIČARJA 002
Tel:
Naš časopis
Številka: 458
Izšla: 26.03.2018
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
April 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
23.04.2018
Danes ni dogodkov.

Bodite prvi pri oddaji mnenja.