Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Odprtje prenovljenega dela ceste v Črnem Vrhu

Črni Vrh, 9. oktober - Na delu prenovljene ceste pri Podružnični osnovni šoli Črni Vrh, ki vse od konca lanskega leta že služi svojemu namenu, je tokrat potekalo uradno odprtje, ki sta ga s prerezom traku simbolno obeležila župan Franc Setnikar ter predsednica Krajevne skupnosti Črni Vrh Tončka Dolenc.
Dogodek, kakršen je odprtje prenovljene ceste, mora biti pripravljen na pobudo domačinov, da ti začutijo pomen in težo nove pridobitve v kraju. Tako je bilo tokrat – čutiti je bilo, da so domačini, ki so se zbrali v velikem številu, veseli veseli vsega novega – prenove cestišča, škarpe, javne razsvetljave in 500 metrov pločnika ter avtobusnega izogibališča pri Podružnični osnovni šoli Črni Vrh. Slovesnost so pričeli s prijetnim pozdravom, nato pa besedo predali Francu Setnikarju. Župan je nekaj besed namenil novim investicijam, ki pravzaprav niso več povsem nove in so se že izkazale kot izredno pomembne, posebej v smislu večje varnosti otrok in drugih udeležencev v prometu, saj že vse od konca lanskega leta služijo svojemu namenu. Zahvalil se je izvajalcu – KPL, d. d., Ljubljana za dobro opravljeno delo ter vsem vpletenim za njihov doprinos. Ob koncu je dejal, da si želi, da bi se ob koncu podobnih projektov, ki bi jih znotraj osrednjeslovenske regije podprla Evropska unija, srečevali večkrat.
Zbrane je pozdravila tudi predsednica Krajevne skupnosti Črni Vrh in občinska svetnica Tončka Dolenc ter vsem, posebej lastnikom zemljišč, ki so v korist skupnega dobrega odstopili del zemlje, izrekla zahvalo. Ob koncu je župnik Peter Nastran blagoslovil novo pridobitev in vse, ki se je poslužujejo, izročil božjemu varstvu ter se zahvalil vsem, ki skrbijo za zemeljske dobrine. Črnovrški osnovnošolci so posebej za to priložnost zapisali nekaj iskrenih misli na temo novega pločnika in jih na prireditvi delili z zbranimi. Kulturni program so popestrili še z glasbenimi točkami. Po koncu uradnega dela so bili zbrani, med katerimi so bili tudi občinski svetniki, predstavniki občinske uprave in izvajalca del, povabljeni v Dom krajanov, kjer so pridne roke pripravile pogostitev, ob kateri je bil čas za sproščen pogovor in tkanje novih načrtov.

Projekt Prenova dela lokalne ceste LC 0607091 Polhov Gradec–Kosmačar, na odseku Črni Vrh–podružnična osnovna šola, se je začel izvajati že junija 2014 in bi moral biti končan že konec avgusta istega leta, vendar so avgustovska in oktobrska neurja terminski plan zamaknila, tako da je podjetje KPL, ki je v celoti izvedlo projekt, z deli, ki so zaradi ujm zahtevala še dodatne nepredvidene naloge, zaključilo novembra 2014. Operacija je v celoti stala 377.265,20 evra, od tega je 107.932,75 evra poravnala Evropska unija, in sicer v okviru 3. osi Programa razvoja podeželja za obdobje 2007–2013. Ta znesek je občina prejela aprila 2015 in s tem tudi formalno zaključila projekt.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi