Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Novo-najcenejši paket za ogrevanje na zemeljski plin

S toplim majskim vremenom se končuje letošnja ogrevalna sezona. Zdaj je pravi čas za razmislek za prihodnjo ogrevalno sezono.

Eden izmed finančno najbolj ugodnih načinov je ogrevanje na zemeljskim plinom in sicer zaradi: najnižja investicija v ogrevalni sistem, najkrajša doba vračanja investicije v ogrevalni sistem, možnost izjemno ugodnih subvencij v letu 2014, ki jih nudi ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o.,možnost pridobitve subvencioniranega kredita,znižanje stroškov ogrevanja do 50 % ali več, plačevanja po porabi.

ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o. vstopa v maju 2014 na trg s posebno ponudbo najcenejših paketov ogrevanja na zemeljski plin, ki so s pridobitvijo subvencije dostopni že od 1.950 EUR dalje.

Namenjeni so vsem, ki še ne uporabljate zemeljskega plina za ogrevanje. Paket vsebuje izvedbo celotne storitve »na ključ« - za vse poskrbimo mi, vi se samo odločite za paket po vaši meri. Tako lahko najenostavnejše, hitro in ugodno zamenjate obstoječi način ogrevanja z ogrevanjem na zemeljski plin, ki je finančno najbolj ugoden način ogrevanja ne glede na izolacijo in energetsko učinkovitost hiše.

 

Kaj vključuje paket?

  • dobava, demontaža obstoječega kotla
  • montaža, priključitev in zagon novega plinskega kotla
  • izdelava sistema dovoda zraka in odvoda dimnih plinov do višine 12 metrov
  • soglasje pristojne dimnikarske službe
  • vpis vašega plinskega kotla v evidenco kurilnih naprav
  • izvedba cevnih povezav na obstoječi sistem ogrevanja in navezava na sanitarno toplo vodo (do 20 m)
  • izvedba notranje plinske napeljave (do 8 m cevi)
  • izdelava projektne dokumentacije
  • priključitev na omrežje (dobava, montaža plinomera in regulatorja tlaka, tesnostni preizkus in zaplinjanje notranje plinske napeljave).

 

Paket "Na ključ"

Ko kupite paket ogrevanja na zemeljski plin, vam ni potrebno skrbeti za nič, saj za vse poskrbi ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o. Sam nakup paketa ogrevanja na zemeljski plin pa je zelo enostaven, saj lahko za to poskrbite le v nekaj korakih:

-      pokličete na 080 2882

-      ob obisku našega svetovalca izberete paket, ki je najbolj prilagojen vašim potrebam

-      podpišete pogodbo za izvedbo del opredeljenih v paketu

 

Subvencije

Do konca leta 2014 oziroma do konca razpoložljivosti sredstev pa lahko odjemalci pridobite subvencijo ENERGETIKA LJUBLJANA d.o.o. do katere so uporabniki upravičeni v primeru, da uporabljajo kurilno olje ali premog ter zadostijo razpisnim pogojem. Nepovratne finančne spodbude veljajo za nove, še ne izvedene naložbe v gospodinjstvih in javnem sektorju, ki zagotavljajo prihranke energije pri končnih odjemalcih na območjih. Povprečna nepovratna finančna spodbuda za ukrep »vgradnja kotla na zemeljski plin z visokim izkoristkom ob istočasni priključitvi na sistem distribucije plina« je v letu 2013 znašala približno 900 eurov.

 

 

Zakaj je ogrevanje na zemeljski plin najboljši način ogrevanja

Prihranki pri zemeljskem plinu so večji ali primerljivi z vsem drugimi načini ogrevanja. Izdatki za plinske naprave so bistveno nižji od izdatkov za druge ogrevalne naprave, tako da ima zemeljski plin najkrajšo dobo vračanja investicije.

 

 

Več o novih paketih najdete na www.energetika-lj.si.

 

Oglejte si tudi