Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dobrovčanke najboljše na svetu

»Luštn' se mamo, pa priplesat si mame zlato znamo!«
Nataša Potočnik, občanka Dobrove, koreografinja in trenerka plesa, že 25 let aktivno pleše v kategoriji show dance in step. Več kot petnajst let tudi trenira podmladek. Prva štiri leta je poučevala v plesni skupini Mojce Horvat, nato pa v svojem plesnem klubu Forma na Viču, kjer sva se tudi pogovarjala ob njenem največjem uspehu – skupina For mamas je na svetovnem prvenstvu v show danceu, ki je potekalo od 2. do 7. septembra v Pragi, v konkurenci sedmih skupin osvojila prvo mesto! In to ne prvič, v kategoriji starejših plesalk so že tretjič zapovrstjo svetovne prvakinje. Kot nakazuje že samo ime, v skupini For mamas plešejo mame; dvajset jih je, starosti od 33 do 60 let, prihajajo pa večinoma z Dobrove. Večina je začela plesati pozno; njihovi otroci so včlanjeni v katero od plesnih skupin, pa so takole, za rekreacijo začele plesati, njihov moto je namreč »luštn' se mamo«. In takole luštno so si priplesale zmago na svetovnem prvenstvu ter hkrati izkoristile dan za ogled znamenitosti Prage.

Svojo točko so poimenovale Moj delovni dan, v njej nastopajo najprej v kopalnem plašču s »kofetkom«, pa v službi, nato kot gospodinje in ženičke, za duhovito piko na i še Giovanni ljubimec ponoči vskoči ... S to resnično izvirno koreografijo so letos končno prepričale tudi domačo žirijo in zmagale na slovenskem državnem prvenstvu, kjer so bile nekaj let »večno« druge.

V Našem časopisu pa smo že pisali o mladinski plesni skupini Panorama, ki jo trenira Nataša Potočnik, vadi pa v športni dvorani Dobrova, v novi plesni dvorani z ogledali. Panorama združuje predšolske in osnovnošolske otroke do 9. razreda, k vpisu pa že vabijo nove bodoče svetovne prvake. Več informacij dobite pri Nataši (tel. 041 755 100).

 

Sebastjan Vehar 

Oglejte si tudi