Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 21.09.2018

jasno
Popoldne bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C.
14°C | 30°C
sobota, 22.09.2018
16°C | 17°C
nedelja, 23.09.2018
10°C | 24°C
ponedeljek, 24.09.2018
14°C | 19°C
torek, 25.09.2018
5°C | 15°C
Opozorila
Petek, 21.9.2018 ob 11h
Jutri dopoldne bodo predvsem na Gorenjskem, severnem Primorskem in deloma v osrednji Sloveniji možni krajevni nalivi, zaradi katerih pričakujemo močnejši porast hudourniških vodotokov.
14°C
30°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice

Butajnova ima novo pridobitev


NOVICE

| |
14.09.2018      16:08
A A

Butajnova ima novo pridobitev


Na kmetiji pr'Lupč že od leta 2011 izvajajo zakol in vršijo lastno prodajo mesnih izdelkov - Noj Tomi je bolj znano ime, da ne rečem blagovna znamka, s katero se Anton Krek s.p. pojavlja v bližnji in daljni okolici. Ste vedeli, da je tu visoko nad dolino na Butajnovi edini klavni, razsekovalni ter predelovalni obrat po standardu SI 1025 ES med Postojno in Ljubljano, tudi do Škofje Loke ni nobene druge obratovalnice z uradnimi dovoljenji za predelavo mesa od žive živali do končnega izdelka?


Deli:

Druga novost od konca julija dalje je, da  poleg telet, prašičev, drobnice, nojev ter gojene divjadi v oborah koljejo tudi vsa goveda in kopitarje. In tretje, obrat je pridobil tudi dovoljenje za izvajanje zakola v sili, torej za živali poškodovane od udara strele, tujka v sapniku, zloma noge in podobnih nezgod. Potrebno pa je prinesti še urejeno dokumentacijo. Ne izvaja pa se zakol bolnih živali.

V letu in pol so ob svojem rednem delu zgradili sodobno klavnico po najnovejših predpisih v prostorih starega obokanega hleva. V njej je ločen prostor z svojimi  vrati za vstop živih živali, povezan s prostorom za omamljanje, ločena klavna dvorana za zakol in razkosanje. Tudi hladilnici sta dve, za večje ter manjše trupe ter prostor za izdajo blaga (mesa itd...). Vsekakor pa ima obrat tudi prostor za čiščenje vampov in črev.

Organiziran je tudi prevoz živih živali do klavnice z živinsko prikolico, če je potrebno, v sodelovanju s sosednjimi kmetijami, saj klavnica je vzpostavila na Butajnovi dodatne kmetijske aktivnosti in interes za vzrejo govedi, drobnice in ostalih živali.

Lastna ponudba

Toni ima v sodelovanju s okoliškimi kmeti in s prekmurskim kmetom,s katerim sodelujejo že enajsto leto pri vzreji prašičev, dovolj mesne ponudbe za vsak okus. Naj poudarim, da so njihovi izdelki res sledljivi od začetka do konca, od zakola do salame. V ponudbi imajo kar 50 lastnih izdelkov, s katerimi zalagajo gostilne,tržnico in trgovinsko verigo m-orel d.o.o. s  5-imi živilskimi trgovinami v Vrzdencu, Logatcu, Dragomerju, Hotedrščici in Vrhniki. Dvakrat tedensko Toni dostavlja suhomesnate izdelke in sveže meso. Tudi brunarica grič v Šentjoštu in znani chef Luka jemljejo meso pri Toniju.

Noji kot razpoznavni znak blagovne znamke Noj-Tomi pa se trenutno pasejo po bližnjem pašniku in rastejo. Naslednje leto bodo dovolj veliki za zakol in predelavo. Zadnja tri leta so res manjkali v ponudbi, a je bilo dovolj drugega dela.

Za samo klanje in razrez mesa so potrebne predhodne rezervacije termina in s seboj imejte urejeno dokumentacijo živali  (potni list in izjavo o prehranski varnosti za živali namenjene v zakol, ki jo dobite na internetni strani). Dokler dokumentacija ni popolna se zakola ne sme izvajati.

Največ ponudbe je na zalogi na Butajnovi ob koncu tedna,dan pred sobotno tržnico v Ljubljani na Viču in na Vrhniki.  Na voljo so pečenice, krvavice, čevapčiči in ostale mesnine. Po predhodnem naročilu pa so na voljo tudi telečje, svinjske polovice, jagenjčki, kozlički  in odojki.

Tel. 041 895 770, Anton Krek s.p., Noj.tomi@gmail.com , Butajnova 25, 1354 Horjul

Sebastjan Vehar




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dobrova-Polhov Gradec!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!