Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
12°C
PET.
15°C
8°C
Oceni objavo

Poziv Občinskim svetnikom in svetnicam, političnim strankam in občanom Občine Dobje za podajo predloga za predstavnika Občine Dobje v Svet zavoda RA Kozjansko

Občina Dobje in Občina Šentjur sta soustanoviteljici zavoda na področju pospeševanja razvoja gospodarstva, podeželja in turizma Razvojne Agencije Kozjansko.

 

Svet zavoda RA Kozjansko je sestavljen iz:

  • petih predstavnikov ustanovitelja in sicer štirih predstavnikov Občine Šentjur in enega predstavnika Občine Dobje;
  • enega predstavnika uporabnikov, ki ga imenuje Območna obrtna zbornica Šentjur;
  • enega predstavnika, ki ga izvolijo zaposleni v RA Kozjansko.

 

Mandat članov sveta zavoda traja štiri leta z možnostjo ponovne izvolitve.

 

Dosedanji predstavnici Občine Dobje je potekel štiriletni mandat v Svetu zavoda RA Kozjansko, zato Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (v nadaljevanju KMVVI) objavlja poziv za podajo predlogov za predstavnika Občine Dobje za člana sveta RA Kozjansko.

 

KMVVI bo po pregledu prispelih predlogov za predstavnika Občine Dobje v Svetu zavoda RA Kozjansko v skladu z določili Poslovnika Občinskega sveta Občine Dobje (Ur. l. 37/2007) le-ta pregledala in občinskemu svetu predala predlog kandidatov za predstavnika ustanovitelja v Svet zavoda RA Kozjansko.

 

Za volitve je pristojen Občinski svet Občine Dobje. Volitve se opravijo po določbah Poslovnika Občinskega sveta Občine Dobje. Kandidat je izvoljen oz. imenovan, če je glasovala večina članov sveta, in je zanj glasovala večina tistih članov, ki so glasovali.

 

Predlagatelji lahko podajo predlog za enega predstavnika Občine Dobje v Svetu zavoda RA Kozjansko. Predlogu mora biti priloženo soglasje predlaganega kandidata. Predlagani kandidat mora biti državljan RS, na dan glasovanja ima dopolnjenih 18 let in ima stalno prebivališče v Občini Dobje.

 

Na podlagi navedenega KMVVI poziva člane Občinskega sveta Občine Dobje, politične stranke in občane Občine Dobje, da predložijo predloge za predstavnika Občine Dobje v Svet zavoda RA Kozjansko do vključno PETKA, 13. 10. 2017, do 12. ure. Predloge pošljite na naslov: Občina Dobje, Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, Dobje pri Planini 26, 3224 Dobje pri Planini.

 

V predlogu mora predlagatelj posredovati naslednje podatke o kandidatih:

-     navedbo predlagatelja,

-     ime in priimek,

-     rojstne podatke,

-     podatke o prebivališču,

-     krajša predstavitev z utemeljitvijo in

-     soglasje kandidata k predlogu kandidature.

 

Obravnavani bodo samo popolni predlogi, ki bodo prispeli na sedež KMVVI do petka, 13. 10. 2017 do 12. ure.

 

Oglejte si tudi