Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Teden vseživljenjskega učenja - D.A.M.B.

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih.. Vsi, ki projekt soustvarjamo prispevamo k udejanjanju slogana 'Slovenija, učeča se dežela'.

Društvo alternativne mladine Bistrica je v ta namen tudi letos organiziralo različne dogodke, ki so se odvijali na v dvorani na Gornji Bistrici v tednu od ponedeljka, 13.5. do sobote, 18.5.2019.

V ponedeljek je potekala Photoshop delavnica. Bila
 je namenjena začetnikom. Naučili smo se uporabljati osnovna orodja za oblikovanje slik. Delavnico je Izvajal podpornik DAMB, ki je hkrati član Društva za kolesarstvo in umetnost Beltinci, Danilo Lebar. 

V torek nam je Luka Vučko predstavil kajakaštvo. Pokazal nam je opremo, ki je nujno potrebna za šport kajaka. Ob predstavitvenem videu nas je popeljal v svoje izkušnje na divjih rekah. 
Luka je član DAMB in hkrati član Brodarskega društva Bistrica.

V sredo smo se pogovarjali o čebelah in pestrosti opraševanja. Tadej Törnar, član DAMB, ki je hkrati član Čebelarskega društva Črenšovci, je predstavil biologijo čebele in tradicijo čebelarstva v Sloveniji. Zbrani so lahko poizusili tudi nekaj čebeljih pridelkov.

Kratki film o reki Dravi smo si ogledali v četrtek. Film med drugim govori o posledicah zajezitve reke v namen izkoriščanja le te za elektično energijo. V tem delu Slovenije so se izvedli naravovarstveni ukrepi v projektu Live Drava za oranitev populacije določenih vrst ptic. Pogovorjali smo se z članico DAMB, Natašo Bavec, ki je tudi članica Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. 

V petek je bilo govora o rekah na Balkanu. Po navdihu filma Undamaged, ki bo na ogled na tradicionalnem Breka festu v avgustu, je razpravo vodila Barbara Žužek Lackovič, članica DAMB, ki skupaj z društvom podpira kampanjo rešimo Muro. Dotaknili smo se teme o hidroelektrarnah ne reki Muri, problematike ki jo v tem smislu vidimo, ter slike, ki nam jo trenutno prikazujejo mediji.

Breka pong VII se je tradicionalno odvil v soboto. O

dvijal se je sedmič zapovrstjo. Zmago je tokrat slavil Mitja Kolar, drugi je bil Andrej Prša, tretji pa Darko Čizmazija. Čestitamo!

Oglejte si tudi