Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

POZIV UČENCEM IN DIJAKOM ZA PRIJAVO NA BREZPLAČNI TOPLI OBROK

Na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, številka 6030-1/2020/88, v zvezi z zagotavljanjem toplega obroka za učence in dijake, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo, bo Občina Črenšovci prevzela organizacijo toplega obroka za učence in dijake s prebivališčem v Občini Črenšovci. 

 

Učenci in dijaki so upravičeni do toplega obroka, če izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • da imajo stalno prebivališče v Občini Črenšovci,
  • da povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije).
  • Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

 

Učenci in dijaki se na topli obrok prijavijo preko šole, ki jo obiskujejo. S prijavo učenci in dijaki privolijo, da občina in šoli podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka.

Učenci in dijaki oziroma njihovi starši topli obrok prevzamejo na šoli, ki hrano pripravlja.

Za učence in dijake, ki bivajo v Črenšovcih, Žižkih in Trnju, bodo obroke pripravljali na Osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci, za učence in dijake, ki bivajo v Gornji, Srednji in Dolnji Bistrici, pa bodo obroke pripravljali na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Bistrica. 

Izjemoma občina za učence in dijake, ki obroka ne morejo prevzeti, organizira dostavo toplega obroka na dom ali na ustrezno razdelilno točko v lokalni skupnosti.

 

Topli obroki se bodo zagotavljali predvidoma od ponedeljka, 9. 11. 2020 dalje.

 

 

                                                                                                          Vera Markoja, županja

Oglejte si tudi