Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Vabilo na čistilno akcijo grad Borl 2019

Vabimo vas
na tradicionalno že 13. čistilno akcijo grad Borl,
ki bo v soboto, 18. maja 2019 ob 8. uri
na gradu Borl.
 

Ljubitelji gradu Borl in naše dediščine se vsako leto enkrat v maju zberemo na gradu Borl, ko v okviru Društva za oživitev gradu Borl organiziramo čistilno akcijo. 

Pokosimo travo in jo pograbljamo, poberemo smeti, porežemo bršljan in druge vsiljivke, ki rastejo po grajskih zidovih. Na ta način preprečujemo, da bi se grad Borl zarasel.
 
Vabimo vas, da se nam pridružite. Prosimo prinesite si svoja orodja in zaščitna sredstva ter veliko dobre volje.

Čistilna akcija je prostovoljska akcija in je poleg koristnega dela za našo kulturno dediščino tudi druženje. Za malico in pijačo bo poskrbljeno.

Čistilna akcija bo potekala skladno z Zakonom o prostovoljstvu, kar pomeni, da bo vsak udeleženec prejel potrdilo o udeležbi na prostovoljski akciji. S tem si lahko udeleženec pridobi status delovne aktivne osebe in možnost uveljavitve višje denarne socialne pomoči. Dijaki in študenti pa lahko omenjeno potrdilo uveljavljajo kot dokazilo o prostovoljnih izbirnih vsebinah.

Prosimo, če se na akcijo prijavite na 02 795 32 00 ali po elektronski pošti na naslov grad.borl@gmail.com (tudi sporočite, kakšno orodje boste imeli), da lahko ustrezno organiziramo vse potrebno.

Vsi, ki bi želeli donirati in pomagati s prispevki za izvedbo čistilne akcije, lahko to storite v materialni ali finančni obliki z nakazilom na TR: 10100-0039240957 s pripisom za čistilno akcijo; prosimo, da donacijo najavite na grad.borl@gmail.com ali telefon 02 795 32 00.

Vljudno vabljeni!

Predsednica DgB,
Sonja Golc

Vabilo in več informacij 

Oglejte si tudi