Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
11°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Rehabilitacijska vadba za bolnike s srčno-žilnimi obolenji

Znano je da so srčno-žilna obolenja med življenjsko najbolj ogrožujočimi. Na žalost prizadenejo vedno mlajšo populacijo. V Koronarnem klubu Celje imamo organizirano redno vadbo, predavanja in delavnice za koronarne bolnike, vse občane Celja in bližnje okolice pa vabimo na testiranje po označeni trasi za 6-minutni test hoje ob Parku Svobode na Gledališkem trgu.

Pod okriljem Zveze koronarnih društev in klubov Slovenije imamo redno izobraževanje fizioterapevtov in ostalih vaditeljev z namenom, da je vadba res prilagojena srčnim bolnikom kljub različnim vitalnim sposobnostim. Uvajamo nove zanimive pristope, tudi sprostitvene tehnike in ples, saj gibanje v ritmu glasbe telo sprosti in umiri, poleg tega pa v nas prebudi voljo in motivacijo.

Tako smo imeli v petek, 21. aprila 2023 sestanek vseh naših vaditeljev s predstavnicama zveze Lilijano Žerdoner, vodjo aktiva vaditeljev ZKDKS, in Petro Poznič, kineziologinjo ki uvaja nove pristope k vadbi. Pogovorili smo se o problematiki, o naših idejah in možnostih. Dogovorili smo se, da bomo v obnovitveno izobraževanje dodali še nekaj novih strokovnih tem. 

Največji strošek predstavlja nakup sobnih koles, je pa to najboljši pripomoček za spremljanje napredka vadečih, saj sproti meri srčni utrip. Zato iščemo sponzorje za nakup novih koles za Aerobni center Celje, naše enote v Šentjurju in Vojniku.

V Celju, Šentjurju in Vojniku vodijo vadbo naše fizioterapevtke, v Termah Zreče in Thermani Laško pa zaposleni fizioterapevti, ki so dodatno strokovno usposobljeni za spremljanje bolnikov med vadbo. V zdraviliščih imajo na razplago veliko več možnosti, saj so opremljeni z vsemi pripomočki za rehabilitacijo. 

Redna vadba poteka v Aerobnem centru v Celju vsak delovni dan dopoldne med 9:00 in 10:30 uro, ob ponedeljkih tudi med 11:00 in 12:30 uro, in popoldne med 16:00 in 17:30 uro, za delovno aktivne pa smo rezervirali termin ob ponedeljkih med 18:00 in 19:30 uro.

Veseli smo da naši člani lahko vadijo tudi v Thermani Laško (ponedeljek, torek in sreda med 11:00 in 12:30 uro); v Termah Zreče ob sredah med 14:00 in 15:30 uro; v Vojniku ob sredah med: 14:00 in 15:30 uro, v Šentjurju ob sredah med 9:00 in 10:30 uro.

Po vadbi radi posedimo ob pijači in prijetnem klepetu, izmenjavi izkušenj in nasvetov. 

Pridružite se nam! Naredite nekaj koristnega za svoje srce med srčnimi ljudmi!

Oglejte si tudi